Címkék

NYAM-NYAM, EZ JÓL HANGZIK: ALMAPUNCS





Tévedés ne essék, a forralt bor és puncs szezonnak még nincs vége, sőt, még csak most jött el igazán, hiszen hideg van, depi van... :D Kell egy kis lélekmelegítő! Most próbáld ki a változatosság kedvéért ezt az almapuncs receptet.

 Almapuncs - Recept
Hozzávalók:


2 db édes alma
1 l almalé
6 dl édes fehérbor
2 tk forralt-bor fűszerkeverék
1/2 citrom és narancs héja
1 cs vaníliás cukor
4-5 ek méz (v. ízlés szerint)

 

Az almaléhez adjuk hozzá a bort, a fűszerkeveréket, a narancs és citromhéjat, és főzzük pár percig, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk kb. 10 percig lefedve állni.

Ezután szűrjük le, és adjuk hozzá a vaníliás cukrot, ízlés szerint ízesítsük mézzel, és újra forraljuk fel.

Az almát vágjuk fel kisebb kockákra, majd citromlével csepegtessük meg, és keverjük össze. (nem kell csak pár csepp citromlé hozzá)




A tűzről levett forró, fűszeres puncsba tegyük bele a felkockázott almát, majd fedjük le, és hagyjuk langyosra hűlni. (érdemes állni hagyni az almakockákkal, mert sokkal finomabb lesz az íze)

A langyosra hűlt puncsot merjük poharakba, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint pl. forrón is elkortyolgathatjuk.




Forrás: www.proaktivdirekt.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mindenkinek 1000 vágya van, a rákos beteg gyermekeknek csak egy van: 

MEGGYÓGYULNI!

SEGÍTSEN ADÓJA 1%-ÁVAL, 

HOGY ESÉLYT KAPJANAK A GYÓGYULÁSRA! 
Adószám: 18557071-1-09  

Támogassa a rákos beteg gyermekek gyógyulását adója 1%-ával! 

Kattints ide:  http://www.remenyalapitvany.hu 

Köszönjük szépen!