Címkék

TOVÁBBI 7 DOLOG, AMIT FŐZÉS KÖZBEN (NE) TEGYÉL!





Korábbi cikkünkben néhány alapvető praktikát és néhány újabb ötletet olvashattál a konyhában történő tevékenykedés megkönnyítéséhez. Most újabb hét tanácsot eleveníthetsz fel, illetve ismerhetsz meg a témában.

 1. Sose próbáld meg elkapni a leejtett kést!
Egyszerűen balesetveszélyes. Inkább lépj hátra és hagyd leesni. A beidegződések erősek lehetnek, de ilyenkor jobb, ha nem cselekszel reflexből.

2. Hagyd a húst pihenni!
A sütés után várj egy kicsit a szeleteléssel, hogy a hús ínycsiklandó szaftja a hús belsejében maradhasson. Sokkal finomabb lesz így, mintha hagynád kifolyni az értékes tápanyagokat.

3. Sohase vegyél ki tepsit vagy hőálló tálat a sütőből nedves konyharuhát/sütőkesztyűt használva!
Kivéve, ha szeretnéd megégetni magad a keletkező gőzzel.


4. Adj kevés olívaolajat a tészta főzővízéhez az összetapadást elkerülendő!

5. Tojást tilos mikrózni!
Hiába tűnik gyorsabbnak, ne a mikrohullámú sütőt használd főtt tojás elkésztéséhez. A tojás a májhoz és néhány zöldséghez és gyümölcshöz hasonlóan hamar szétrobban. Továbbá minden műanyag és fém kerülendő a mikró kapcsán, hacsak nem szeretnél tüzet oltani.

6. Ne hagyd eltompulni a kések élét!
Hiába meglepő, de tény, hogy életlen késsel gyakrabban vágják meg magukat a háziasszonyok, mint élessel. Élesítsd rendszeresen ezeket az eszközöket!



7. Öntöttvas edényeket ne tisztíts dörzsszivaccsal!
A karcolásokat kivédheted, ha csak puhább anyagokkal takarítod le főzés után az edényeidet. A makacs szennyeződéseket dörzsölés helyett inkább áztasd le.



Forrás:  www.proaktivdirekt.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mindenkinek 1000 vágya van, a rákos beteg gyermekeknek csak egy van: 

MEGGYÓGYULNI!

SEGÍTSEN ADÓJA 1%-ÁVAL, 

HOGY ESÉLYT KAPJANAK A GYÓGYULÁSRA! 
Adószám: 18557071-1-09  

Támogassa a rákos beteg gyermekek gyógyulását adója 1%-ával! 

Kattints ide:  http://www.remenyalapitvany.hu 

Köszönjük szépen!