Címkék

Gesztenyepüré sütemény





Tészta:
8 tojás
12,5 dkg margarin
4 evőkanál cukor
5 csapott evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
1 evőkanál kakaópor

Krém:
25 dkg gesztenyemassza
3 dl Hulala habtejszín
12,5 dkg margarin
kevés rum aroma


ELKÉSZÍTÉSE A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját csomómentesre keverjük a cukorral és a vajjal. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A lisztet hozzáadjuk a sárgájához, elkeverjük, majd a fehérjét is és finoman beleforgatjuk.  A tésztát megfelezzük, egyik feléhez adjuk a kakaót és külön, 2 részletben megsütjük a két lapot.

 Krémhez a gesztenyemasszát kiengedjük, elkeverjük a vajjal és az aromával. A tejszínt kemény habbá verjük. A kakaós tésztalapot középen kettévágjuk.

Az első kakaós lapot megtöltjük habbal, ráreszeljük a gesztenyemasszát, jön a fehér lap, rá a hab, reszelt gesztenyemassza, majd a kakaós lappal fejezzük be.



Megkenjük habbal, nyomózsákból habot nyomunk a tetejére és végül megszórjuk gesztenyepürével.



Forrás:  gyorgyisegek.blogspot.hu 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mindenkinek 1000 vágya van, a rákos beteg gyermekeknek csak egy van: 

MEGGYÓGYULNI!

SEGÍTSEN ADÓJA 1%-ÁVAL, 

HOGY ESÉLYT KAPJANAK A GYÓGYULÁSRA! 
Adószám: 18557071-1-09  

Támogassa a rákos beteg gyermekek gyógyulását adója 1%-ával! 

Kattints ide:  http://www.remenyalapitvany.hu 

Köszönjük szépen!