Címkék

ELTÖRÖTT? ÍGY HASZNÁLD FEL GYORSAN!





Nem egyszer előfordult nálunk is, hogy a frissen vásárolt, tojástartóban tartott tojások közül egy, rosszabb esetben akár több is megrepedt például szállítás közben. Vagy a hűtőben való pakolászás közben véletlenül megreccsent az egyik héja. Ilyenkor mehet is a kukába ez a finom vacsoraalap, sokszor nélkülözhetetlen hozzávaló?
 

 
Ha már a húsvétra gondolsz…
Ugyan még messze van, hiszen alig ocsúdtunk fel a karácsonyi forgatagból, de ha tojás, akkor sokunknak egyértelműen a húsvéti ünnep és a hozzá tartozó szokások jutnak az eszünkbe! Sokan nem főtt, hanem kifújt tojást díszítenek ilyenkor. És bizony a tojások kifújása közben nem egy baleset történhet, vagyis eltörik a vékony tojáshéj. De semmi vész, a törött héjból, ha még apróbb darabokra aprítjuk, és tojásfestékkel befestjük, remek mozaik készíthető az épen maradt tojásokra. Csak ragaszd fel a kis, színes darabokat a díszíteni kívánt tojásokra kedved és fantáziád szerint!




Ha beragadt…
Avagy a tojástartó és a kifolyt tojásfehérjébe beleragadt tojás esete!:-) Ha Veled is esett már meg ilyesmi, nyilván Te is kidobtad a tojástartót, a beleragadt tojással együtt. Nem kellett volna, hiszen megoldható, hogy a tojás és a tartó is megmaradjon, külön-külön. Csak nedvesítsd be a kartont a „ragadós helyen” egy kis vízzel, és emeld ki a tojást óvatosan a helyéről.



Forrás:  www.proaktivdirekt.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mindenkinek 1000 vágya van, a rákos beteg gyermekeknek csak egy van: 

MEGGYÓGYULNI!

SEGÍTSEN ADÓJA 1%-ÁVAL, 

HOGY ESÉLYT KAPJANAK A GYÓGYULÁSRA! 
Adószám: 18557071-1-09  

Támogassa a rákos beteg gyermekek gyógyulását adója 1%-ával! 

Kattints ide:  http://www.remenyalapitvany.hu 

Köszönjük szépen!