Címkék

EGÉSZSÉGES ÉS OLCSÓ ÖTLETEK BEVÁSÁRLÁSHOZ!





Jelentkezzen, aki már fogta a fejét a kasszánál, mert túl magas lett a számla... Pedig csak a legszükségesebbeket vetted, persze igyekeztél arra figyelni, hogy egészséges ételeket válassz. Sajnos az egészségesebb választás egyet jelent a drágábbal is, ami nagyon nincs rendben! Azért akad néhány okos megoldás.

Mi kerüljön a kosárba, ha egészségesen ÉS olcsón is akarunk vásárolni?

1. Zabpehely
A zabpehely egy rendkívül sokoldalúan használható alapanyag, amely olcsó és egészséges is, úgyhogy megfelel a kívánalmaknak.

Hogyan használd fel?

Készíts belőle reggelit, például zabkását!
Keverd a fasírozottba kenyér helyett vagy mellett!
Csinálj fincsi zabpelyhes sütiket, kekszeket!
Készíts házi müzli szeletet>>
Arcápolási kencéknek is jó alapanyaga lehet.
Zablisztet is készíthetsz, amit felhasználhatsz sütéshez, főzéshez.

 

2. Fagyasztott zöldségek
Télen a friss zöldségeknek egy kicsit húzósabb az áruk, ráadásul nem is olyan finomak, mint nyáron és a vitamintartalmuk sem az igazi. Ilyenkor a fagyasztott zöldségek nyújthatnak alternatívát. Laktató főzelékek alapanyagai lehetnek, párolt zöldségként kiváló köretek, így garantálják az egészséges és olcsó bevásárlást. Spenót, zöldborsó, mexikói vagy francia zöldségkeverék - ide veletek!

3. Babkonzerv, paradicsomkonzerv
A konzervvel sincs semmi gond, sőt! Csak arra figyelj, hogy tartósítószereket ne tartalmazzon.

4. Szárított zöldségek
Ugyan a szárított zöldségeknél sokkal jobb a fagyasztott, azért ezeket se hanyagoljuk, hiszen a rosttartalom miatt nem hiányozhat ez sem az étrendünkből. Mivel ezekből is olcsó ételeket lehet készíteni, pénztárcabarát választásnak minősülnek.




5. Joghurt
A joghurt - ezalatt első sorban az élőflórás natúr változatot értjük - nem hiányozhat a hűtőszekrényből. Jót tesz a bélflórának, kiváló tízóraira vagy uzsonnára, sőt, öntet is készíthetünk belőle vagy mártogatóst. Gyümölcsökkel, gabonával, zöldségekkel is jó ízkombináció. Gazdaságos és egészséges választás.

6. Darált hús
A sertéshús, ha megfelelő körettel tálalod nem olyan rossz dolog. Több vasat tartalmaz, mint a csirke és általában kapunk lapockából vagy combból darált húst is, amit sokféleképpen felhasználhatunk. Fasírtok, húsgombócos ételek (pl.: töltött káposzta, töltött paprika), rakott egytálételek zöldségekkel, tészták készülhetnek belőle. Gyors és egészséges ételek nélkülözhetetlen alapanyaga, mindig tarts otthon belőle, kb. fél kilós porciókat. A darált hús a húsok között nem tartozik a legdrágább fajtákhoz, így viszonylag olcsó is lesz a belőle készült fogás.



Forrás:  www.proaktivdirekt.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mindenkinek 1000 vágya van, a rákos beteg gyermekeknek csak egy van: 

MEGGYÓGYULNI!

SEGÍTSEN ADÓJA 1%-ÁVAL, 

HOGY ESÉLYT KAPJANAK A GYÓGYULÁSRA! 
Adószám: 18557071-1-09  

Támogassa a rákos beteg gyermekek gyógyulását adója 1%-ával! 

Kattints ide:  http://www.remenyalapitvany.hu 

Köszönjük szépen!