Címkék

Szalagos fánk











Hozzávalók:
60 dkg finomliszt
3,5 dkg élesztő
kb. 2,5 dl langyos tej
4 ek. cukor
3 tojás sárgája
0,5 dl rum
1 csipet só
8 dkg olvasztott margarin


Először felfuttatom az élesztőt egy kevés langyos tejben. A maradék tejjel és a többi hozzávalóból lágy, hólyagos tésztát dagasztok, az olvasztott margarint csak a legvégén adom hozzá.

Kelesztő tálban duplájára kelesztem, majd lisztezett deszkára borítom. A kezemmel lapogatom el olyan jó ujjnyi vastagra. Fánkszaggatóval kiszaggatom, majd egy fél órát kelesztem.



Olajat melegítek egy nagyobb lábasban. A fánkokat úgy teszem bele, hogy a felső felük kerüljön először az olajba. Fedővel letakarva kb. másfél percig sütöm, majd megfordítom őket, és fedő nélkül is másfél percig. Az olaj jó meleg kell legyen, de ne túl forró, mert akkor csak kívülről ég meg, a közepe nyers marad, ha nem elég meleg, akkor megszívja magát olajjal, bár a rum segít ezt megelőzni.



Forrás:  www.facebook.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mindenkinek 1000 vágya van, a rákos beteg gyermekeknek csak egy van: 

MEGGYÓGYULNI!

SEGÍTSEN ADÓJA 1%-ÁVAL, 

HOGY ESÉLYT KAPJANAK A GYÓGYULÁSRA! 
Adószám: 18557071-1-09  

Támogassa a rákos beteg gyermekek gyógyulását adója 1%-ával! 

Kattints ide:  http://www.remenyalapitvany.hu 

Köszönjük szépen!