Címkék

Hatlapos





Tészta hozzávalói:
50 dkg liszt
8 dkg margarin
10 dkg porcukor
1- 1,5 dl tej
2 db tojás
1 csomag szalalkáli
Krém:
1 l tej
35 dkg cukor
6 púpozott ek liszt
5 dkg margarin
2 csomag vaníliás cukor
4 ek kakaópor (cukrozatlan)
2 db tojás sárgája


Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a porcukrot a tojást és hozzáöntjük a tejben elkevert szalalkálit. Jól összegyúrjuk. Hat egyenlő részre osztjuk a tésztát, és hat cipót gyúrunk. Egyenként kinyújtjuk tepsi nagyságúra és zsírozott, lisztezett tepsi hátulján egyesével megsütjük a tésztát.

Ha kisütöttük a tésztalapokat, akkor elkészítjük a krémet.



Krém készítése:
Egy edénybe beleöntjük a cukrot, a vaníliás cukrot,tojást, a lisztet és a kakaóport, majd kis adagonként hozzáadagoljuk a tejet. Jól összekeverjük.Folytonos kevergetéssel sűrűre főzzük. A tűzhelyről félrehúzzuk, és még a forró krémbe belekeverjük a 5 dkg margarint.
A még meleg (de nem forró) krémmel megkenjük a lapokat. (Legfelsőt nem kell.)



Forrás:  www.facebook.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mindenkinek 1000 vágya van, a rákos beteg gyermekeknek csak egy van: 

MEGGYÓGYULNI!

SEGÍTSEN ADÓJA 1%-ÁVAL, 

HOGY ESÉLYT KAPJANAK A GYÓGYULÁSRA! 
Adószám: 18557071-1-09  

Támogassa a rákos beteg gyermekek gyógyulását adója 1%-ával! 

Kattints ide:  http://www.remenyalapitvany.hu 

Köszönjük szépen!