Címkék

DESSZERT SZIKKADT KIFLIBŐL, DE NEM GUBA, MI AZ?





A mákos gubát ismerjük és imádjuk, most azonban egy másik desszertet mutatunk be nektek, amit szintén szikkadt kifliből készíthetünk el. A sztori csupa haszon: felhasználhatod a maradék kiflit (vagy akár zsemlét is), és finom édesség lesz belőle a családnak, ráadásul kevés pénzből.
Almás kiflipuding vanília szósszal
Hozzávalók az almás kiflipudinghoz:

4 db kifli
4 db édes alma
4 db tojás
3 ek méz
4 tk eritrit/cukor
3 dl Hulala (v. habtejszín)
2 dl tej
2 tk vaníliaaroma
1 kk őrölt fahéj
5 dkg mazsola
0,5 dl rum
5 dkg vaj


A mazsolát áztassuk be a rumba, tegyük félre, és hagyjuk állni, hogy magába szívja.

Az almát hámozzuk meg, negyedeljük, vágjuk ki a magházat, majd szeleteljük fel. 

Egy serpenyőbe melegítsük fel a mézet, adjuk hozzá a felszeletelt almát, szórjuk meg az őrölt fahéjjal, egy teáskanál vaníliaaromával, keverjük alaposan össze, majd pároljuk roppanósra. Ezután hűtsük ki.

A tojásokat keverjük simára az eritrittel, a tejjel, és a Hulalával (v. habtejszínnel). A kiflit vékonyan karikázzuk fel.

A vaj felével kenjünk ki egy közepes méretű jénaitálat, majd rakjuk ki a fele mennyiségű kiflikarikával.

Ezután kanalazzuk rá az előzőleg megpárolt almaszeleteket, szórjuk meg az előzőleg rumba áztatott mazsolával, majd fedjük be a maradék kiflikarikákkal.

Ezután a tojásos keverékkel locsoljuk meg a kiflit hogy kissé megázzon, majd a maradékot egyszerűen öntsük rá, hogy leszivárogjon a kifli és az alma közt az alsó kiflirétegre.

Ezután takarjuk le, és hagyjuk 1-2 órát állni, hogy a kifli jól magába szívja a tojásos keveréket, majd vegyük le a fóliát, és csipkedjük rá a maradék vajat mielőtt betennénk a sütőbe.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép aranybarnára. (én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem)


A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni mielőtt tálalnánk.



Vanília szósz hozzávalói:

1 cs tejszín ízű pudingpor (v. vaníliás pudingpor)
1 tk vaníliaaroma
2 ek eritrit/cukor
6 dl tej
A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel és a vaníliaaromával, majd keverjük hozzá az eritritet is.

A maradék tejet melegítsük meg, öntsük hozzá a pudingos keveréket, és állandó keverés mellett, főzzük pár percig, hogy kissé besűrűsödjön, majd hagyjuk langyosra hűlni. (közben többször keverjük át, hogy ne bőrösödjön be a teteje)

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral az almás kiflipudingot, majd a vanília szósszal kínáljuk.



Forrás:  proaktivdirekt.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mindenkinek 1000 vágya van, a rákos beteg gyermekeknek csak egy van: 

MEGGYÓGYULNI!

SEGÍTSEN ADÓJA 1%-ÁVAL, 

HOGY ESÉLYT KAPJANAK A GYÓGYULÁSRA! 
Adószám: 18557071-1-09  

Támogassa a rákos beteg gyermekek gyógyulását adója 1%-ával! 

Kattints ide:  http://www.remenyalapitvany.hu 

Köszönjük szépen!