Címkék

Meggyes sztracsatellatorta





A tésztához:
15 dkg vaj
20 dkg liszt
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
fél csomag sütőpor
1 evőkanál durvára darált kávészem

A krémhez:
fél üveg meggybefőtt
10 db tejkaramella
6 dl tejszín
10 dkg étcsokoládé
2 csomag vaníliás cukor
2 csomag habfix

A tetejére:
1 kávéskanál kakaópor
10 dkg csokoládéforgács


ELKÉSZÍTÉSE A tésztához a vajat megolvasztjuk. Összekeverjük a lisztet, a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot és a kávét, végül beledolgozzuk a vajat. Az így elkészült masszát tortaformába tesszük, és 180°C-ra előmelegített sütőben kisütjük.

A krémhez összevágjuk a tejkaramellát, beletesszük a tejszínbe, és addig melegítjük, míg éppen fel nem olvadnak, de csak addig. Hűtőszekrényben lehűtjük. Ha hideg, habverővel felverjük a habfixszel együtt, és még hozzáadjuk a vaníliás cukrot. A csokoládét reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a habhoz, majd a meggyet is óvatosan beleforgatjuk. Rásimítjuk a kihűlt tészta tetejére a tejszínt, díszítjük kakaóporral és csokoládéforgáccsal.



Hűtőbe tesszük. 



Forrás:  gyorgyisegek.blogspot.hu 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mindenkinek 1000 vágya van, a rákos beteg gyermekeknek csak egy van: 

MEGGYÓGYULNI!

SEGÍTSEN ADÓJA 1%-ÁVAL, 

HOGY ESÉLYT KAPJANAK A GYÓGYULÁSRA! 
Adószám: 18557071-1-09  

Támogassa a rákos beteg gyermekek gyógyulását adója 1%-ával! 

Kattints ide:  http://www.remenyalapitvany.hu 

Köszönjük szépen!