Címkék

Málnás tekercs





8 tojás
4 evőkanál hideg víz
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
2 evőkanál kakaópor
2 dl Hulala habtejszín
1 csomag fagyasztott málna
színes cukorkák


Egy tepsi alját vajjal kikenjük és liszttel megszórjuk, vagy sütőpapírt teszünk az aljára. A tojások fehérjét hideg vízzel kemény habbá verjük, a cukrot kanalanként hozzáadjuk és keményre verjük. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot és a kakaót. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a habra szitáljuk, és óvatosan beleforgatjuk. A masszát a tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőbe toljuk és 180°C-on megsütjük. Ha kész, egy konyharuhát megvizezünk, a piskótáról lehúzzuk a papírt, és még melegen feltekerjük.

A krémhez a málnát kiengedjük és turmixgéppel összetörjük. A tejszínt kemény habbá verjük és összekeverjük a málnával. A piskótát megtöltjük vele és feltekerjük.



A tetejét is megkenjük a krémmel, végül színes cukorkákkal díszítjük. 



Forrás:  gyorgyisegek.blogspot.hu 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mindenkinek 1000 vágya van, a rákos beteg gyermekeknek csak egy van: 

MEGGYÓGYULNI!

SEGÍTSEN ADÓJA 1%-ÁVAL, 

HOGY ESÉLYT KAPJANAK A GYÓGYULÁSRA! 
Adószám: 18557071-1-09  

Támogassa a rákos beteg gyermekek gyógyulását adója 1%-ával! 

Kattints ide:  http://www.remenyalapitvany.hu 

Köszönjük szépen!