Címkék

Kakaós csiga





Tésztához :
25 dkg liszt
4 dkg lágy margarin
3 dkg kristálycukor
1 tojássárgája
2 dkg élesztő
1 cs. vaníliás cukor
1 csipet só
1 -1.5 dl tej, reszelt citromhéj
Töltelék :
2 evőkanál cukrozatlan kakaó
5 evőkanál kristálycukor
Lekenéshez : Olaj
Tetejére :
1 dl tej
1 cs. vaníliás cukor
1 evőkanál kristálycukor


Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés tejjel és cukorral. Ha az élesztő felfutott, hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz, a tejet viszont csak fokozatosan öntsük hozzá. Egy lágy kelt tésztát kapunk. Fontos, hogy a tejet fokozatosan adjuk hozzá, mert nem tudhatjuk, hogy pontosan mennyit fog a liszt felvenni. Meleg helyen letakarva kelesszük kb. fél órát. Közben készítsük el a tölteléket.

Ha a tészta megkelt nyújtsuk téglalap alakúra, kenjük le az egész tésztát olajjal ( vagy olvasztott margarinnal )



 A jól összekevert töltelékkel szórjuk meg bővel a tésztát és tekerjük fel mint a piskóta roládot. Vágjuk őket 1.5 cm-es vastagságúra és tegyük őket a sütőpapírral kibélelt tepsibe, egymástól 1 – 2 cm távolságra. Meleg helyen kb. 15 percet még kelesszük. Előmelegített sütőben, 160 – 170 fokon kb. 25 perc alatt süssük készre. Sütés közben 2 –szer kenegessük meg a tetejüket a cukros tejjel, finom ízt ad neki.



Forrás:  www.facebook.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mindenkinek 1000 vágya van, a rákos beteg gyermekeknek csak egy van: 

MEGGYÓGYULNI!

SEGÍTSEN ADÓJA 1%-ÁVAL, 

HOGY ESÉLYT KAPJANAK A GYÓGYULÁSRA! 
Adószám: 18557071-1-09  

Támogassa a rákos beteg gyermekek gyógyulását adója 1%-ával! 

Kattints ide:  http://www.remenyalapitvany.hu 

Köszönjük szépen!