Címkék

Diós ünnepi sütemény





Hozzávalók
Tésztához:
20 dkg liszt
16 dkg margarin
1 db tojás sárgája
pici só
3 ek. víz
Töltelékhez:
6 db tojássárgája
20 dkg cukor
15 dkg darált dió
4 ek. kakaópor
1cs. sütőpor
6 db tojásfehérje felvert habja
Krémhez:
1/2 liter tej
2 cs vaníliás pudingpor
15 dkg margarin
15 dkg cukor


Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3-4 órát állni hagyjuk, a hűtőbe tesszük, majd két cipót formálunk. Mind a kettőt kinyújtjuk, az egyiket tepsi hátán megsütjük, a másikat a tepsibe helyezzük. A töltelék hozzávalóit elkészítjük, a tésztára öntjük és megsütjük.



 A krémhez a pudingot a cukorral, tejjel alaposan kikeverjük, majd folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük. Ha kihűlt a krém hozzákeverjük a margarint is. A krémet a tésztára simítjuk, a lappal befedjük és porcukorral meghintjük.Jó étvágyat kívánok!



Forrás:  www.facebook.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mindenkinek 1000 vágya van, a rákos beteg gyermekeknek csak egy van: 

MEGGYÓGYULNI!

SEGÍTSEN ADÓJA 1%-ÁVAL, 

HOGY ESÉLYT KAPJANAK A GYÓGYULÁSRA! 
Adószám: 18557071-1-09  

Támogassa a rákos beteg gyermekek gyógyulását adója 1%-ával! 

Kattints ide:  http://www.remenyalapitvany.hu 

Köszönjük szépen!