Címkék

MIHEZ KEZDJ AZ ÜVEG ALJÁN MARADT MÉZZEL? – VAN NÉHÁNY ÖTLETÜNK!





Tél derekán járunk, sajnos sokan vagyunk, akik ilyenkor küzdünk a megfázás, nátha, egyéb téli nyavalya kínzó tüneteivel. Nem véletlen, hogy elég gyakran emelgetjük, csavargatjuk le a mézes csupor, üveg tetejét. De ugye, addig jár az ember lánya/fia a mézre, amíg az üveg ki nem fogy.:-)

Hamar jön is az utánpótlás általában, legalábbis nálunk elég hamar kibontásra kerül egy újabb üveg édes „orvosság”. Nem tudom, kinél hogy megy, de mi rendszeresen csak pakolgatjuk az előző mézesüveget. Mert még van egy kevéske az alján, de egyikünknek sincs türelme kikapargatni az üveg aljáról a maradékot. Viszont kidobni sincs szívünk. De mégsem rakosgathatjuk ide meg oda az idők végezetéig! Hát kezdjünk vele valamit!

A legkézenfekvőbb megoldás!
A probléma az, hogy a méz bele van ragadva az üvegbe, ugye? Hát tedd az üveget vízfürdőbe, vagy a mikróba, és olvaszd fel a maradékot. És már mehet is mondjuk süteménybe, vajas kenyérre, édes-savanyú mártásba, esetleg a teádba. Vagy ha mindenképpen ez utóbbiban landolna, önts egy adag teát a mézes „csuporba”, és hagyd, hogy a forró ital oldja fel a leragadt „anyagot”.

Vedd fel a harcot a hangyákkal!
Ha minden évben meggyűlik a bajod ezekkel az apróságokkal, akkor legyen idén a maradék mézből hangyacsapda! Engedj az üvegbe egy kis vizet, és tedd a hangyacsapat közelébe. Légy türelmes, a kis apróságok hamarosan kiszimatolják az édes illatot, és kíváncsiságukat kielégítve, szépen belemásznak az üvegbe. Sajnos, úszástudományuk elég hiányos, így valószínűleg nem élik túl az „üveges kalandot”.

 




Ha salátáznál, ha pácolnál!
Tedd vízfürdőbe a maradék mézes üveget, előtte önts bele egy kis ecetet. Keverd össze, hűtsd ki, és máris kész a páclé! Ha teszel bele némi olajat, és ízlésed, kedved szerinti fűszereket, akár salátaöntetként is használhatod!www.proaktivdirekt.com



Forrás:  LINK 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mindenkinek 1000 vágya van, a rákos beteg gyermekeknek csak egy van: 

MEGGYÓGYULNI!

SEGÍTSEN ADÓJA 1%-ÁVAL, 

HOGY ESÉLYT KAPJANAK A GYÓGYULÁSRA! 
Adószám: 18557071-1-09  

Támogassa a rákos beteg gyermekek gyógyulását adója 1%-ával! 

Kattints ide:  http://www.remenyalapitvany.hu 

Köszönjük szépen!