Címkék

Habos körtés szelet





Hozzávalók a tésztához:

20 dkg liszt
6 dkg porcukor
12 dkg fagyos margarin
késhegynyi sütőpor
1 tojássárgája

A hozzávalókat összegyúrjuk és egy órácskára a hűtőbe tesszük pihenni.

Töltelék:

4-5 db nagyobb körte
2 csomag vaníliás pudingpor
6 dl körtelé ( nálam sió )
5 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
ízlés szerint fahéj, őrölt szegfűszeg


Tetejére

kb. 4 dl tejszín habbá verve, ha kell, teszünk bele habfixálót
( nálam növényi tejszín, így nem kell bele fixáló )

A tésztát sütőpapírral bélelt, 20 x 30 cm-es tepsi méretére kinyújtjuk és 180 fokos sütőben 10 percig elősütjük.

Közben megtisztítjuk a körtéket, felkockázzuk és citromos vízbe tesszük. A körtelében megfőzzük a pudingokat, ízesítjük a fahéjjal, szegfűszeggel és az 5 dkg cukorral.



 Ezt kóstoljátok meg, hogy megfelel-e az ízvilága. Belekeverjük az apróra vágott körtét és ráöntjük az elősütött tésztára. Visszatesszük a sütőbe és további 20-25 percig sütjük..

Hagyjuk kihűlni. A tejszínt habbá verjük, a kihűlt tésztára lenjük. A süteményt szeleteljük és díszítjük.

Ezt a süteményt elkészíthetjük akár almával, meggyel, szilvával egyaránt. Csak a megfelelő gyümölcslével és gyümölcs kell hozzá. 


Forrás:  https://www.facebook.com/konyhamania.edit.modra/ 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mindenkinek 1000 vágya van, a rákos beteg gyermekeknek csak egy van: 

MEGGYÓGYULNI!

SEGÍTSEN ADÓJA 1%-ÁVAL, 

HOGY ESÉLYT KAPJANAK A GYÓGYULÁSRA! 
Adószám: 18557071-1-09  

Támogassa a rákos beteg gyermekek gyógyulását adója 1%-ával! 

Kattints ide:  http://www.remenyalapitvany.hu 

Köszönjük szépen!