Címkék

A rák tünetei, amikre nem figyelünk oda






A rák tünetei, amikre nem figyelünk oda
Az emberek nagy része jó néhány testi tünetnek nem tanúsít túl nagy jelentőséget, és nem fordul időben orvoshoz, csak akkor, ha már valami komolyabb bajt tapasztal. Ezzel viszont csökkentik a saját gyógyulási esélyeiket.

Ha az alábbi tünetek valamelyikét hosszabb ideje tapasztaljuk, mindenképpen vizsgáltassuk ki magunkat, hogy meggyőződjünk róla, nincs nagy gond.

Csomók, duzzanatok
Ha a testünk bármely részén csomó vagy duzzanat jelenik meg, és huzamosabb ideig nem tűnik el, forduljunk orvoshoz.

Köhögés
Nátha-és influenzaszezonban senkinek sem tűnik fel egy kis torokkaparás, köhögés, de ha nagyon makacs, vagy minden ok nélkül egy más évszakban jelentkezik, nézessük meg magunkat, mert pajzsmirigy-, nyelőcső- vagy épp tüdőrák tünete is lehet.


Megváltozott emésztés
A székletünk mennyiségének, állagának, színének, vagy a székelés idejének megváltozása, hacsak nem valamilyen gyógyszer vagy étel okozza, és tartósan fennáll, vastagbélrák tünete is lehet.
Megváltozott vizelés
Ha vért találunk a vizeletünkben, vagy vizelés közben fájdalmat érzünk, ne intézzük el annyival, hogy felfáztunk, hanem menjünk orvoshoz, hogy kizárhassa a vese-, húgyhólyag- vagy prosztatarákot.

Fájdalom, aminek nem tudjuk az okát
Ez egy olyan tünet, ami lehet, hogy semmit sem jelent, de ha tartós, akkor szintén érdemes vele orvoshoz fordulni. Attól függően, hogy a test melyik részén jelentkezik, jelezhet akár csont- vagy épp petefészekrákot is.



Tartós torokfájás
Torokrákot is jelezhet, így ha egyébként nem vagyunk betegek vagy náthásak, és mégis régóta fáj a torkunk, mutassuk meg egy szakembernek.

Megváltozott anyajegyek
Az anyajegyek, szeplők színének, méretének vagy formájának változása bőrrák jele is lehet - a legbiztosabb, ha időről időre ellenőriztetjük egy bőrgyógyásszal.



Forrás:  www.hazipatika.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mindenkinek 1000 vágya van, a rákos beteg gyermekeknek csak egy van: 

MEGGYÓGYULNI!

SEGÍTSEN ADÓJA 1%-ÁVAL, 

HOGY ESÉLYT KAPJANAK A GYÓGYULÁSRA! 
Adószám: 18557071-1-09  

Támogassa a rákos beteg gyermekek gyógyulását adója 1%-ával! 

Kattints ide:  http://www.remenyalapitvany.hu 

Köszönjük szépen!