Címkék

PÖRGESD FEL AZ AGYAD! 1. - EDD EZT AZ 5+1 JÓTÉKONY ÉTELT!





A szellemi frissesség fokozásához számos étrend-kiegészítő készítményt találhatsz a drogériák és gyógyszertárak polcain. Azonban miért is ne támogathatnád agyad egészséges működését ugyanazzal az étellel, amely a tested hasznára is válik?
 

 

Nem is olyan bonyolult ez a dolog, ha egyébiránt is megpróbálsz „tisztán” étkezni!

Hiszen amúgy is az agyadat kell leállítanod arról, hogy az évezredes hajlamot a túlevésre rád kényszerítse, elvégre nagy szerencsénkre már elegendő és tápláló élelem áll rendelkezésünkre.

Az általuk korábban már favorizált gyümölcsök és zöldségek ismét a főszereplők, nem csak akkor ajánlottak, ha nehezen megy a tanulás.

1. Avokádó – Magas E-vitamin és Omega-3 tartalma miatt kifejezetten ajánlott. Előbbi segíti az Alzheimer-kór elleni harcot, míg a második növeli a véráramlást az agy azon területén, amelyik a döntéshozatalért felel.

2. Brokkoli – B1-vitamint tartalmaz, amely a megfelelő energiafelhasználás optimalizálja és az idegrendszer épségének megőrzésében játszik szerepet. A benne lévő C-vitamin pedig segít a stresszhelyzetek kezelésében.





3. (Brazil) dió – A hosszabb élethez elősegítő csonthéjasunk többek között a lecitin tartalmának köszönhetően agyserkentő hatású, nem mellesleg bizonyítottan segít a memória frissességének megőrzésében is.

4. Gránátalma – A számtalan magocskát rejtő gyümölcs gazdag antioxidáns-forrás. Az agyműködés fokozásához fogyasztandó, ugyanis megakadályozza, hogy a szabad gyökök kárt tegyenek az agyban. Flavonoidok is szép számmal találhatóak benne.

5. Kék áfonya – Az imént említett flavonoid memóriaserkentő, és szintén nagyon hasznos, főként az agyér-elzáródás megelőzésének területén. A kék áfonyában nem meglepő módon emellett jó adag C-vitamin is megtalálható.

+1 Rozmaring – Ez a fűszernövényünk gyulladás gátló hatásának köszönhetően az agyat is védi. Napi egy teáskanál fogyasztása javasolt, amit akár salátákban vagy teába téve is fogyaszthatsz. Cikkünk folytatásában további 5 ételt és egy újabb fűszernövényt ismerhetsz meg a témában.




Forrás:  www.proaktivdirekt.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mindenkinek 1000 vágya van, a rákos beteg gyermekeknek csak egy van: 

MEGGYÓGYULNI!

SEGÍTSEN ADÓJA 1%-ÁVAL, 

HOGY ESÉLYT KAPJANAK A GYÓGYULÁSRA! 
Adószám: 18557071-1-09  

Támogassa a rákos beteg gyermekek gyógyulását adója 1%-ával! 

Kattints ide:  http://www.remenyalapitvany.hu 

Köszönjük szépen!