Címkék

Egyszerű tippek horkolás ellen És mindenki jobban alszik!





A horkolás nemcsak a mi alvásunkat zavarhatja meg, hanem a családtagjaink éjszakai pihenését is. Ha pedig rosszul alszunk, akkor azzal nemcsak a másnapi teljesítményünket kockáztatjuk, de számos egészségügyi probléma kialakulására is nagyobb esélyünk lesz. Mit tegyünk tehát a horkolás ellen?

Aludjunk az oldalunkon!

Felmérések szerint a legtöbb horkoló a hátán szokott aludni, az oldalt fekvés pedig jelentősen csökkenti a horkolást. Ha kényelmetlenné tesszük a háton fekvést, akkor egy idő után majdnem teljesen le is szokhatunk róla. Tegyünk például egy teniszlabdát a derekunk alá, így ha a hátunkra fordulunk, az igen kellemetlenné tesz a fekvést.

 

 

Emeljük meg a fejünket!

A magasabban levő fej hatására jobban tudunk levegőt venni, és így a horkolás, de a refluxos tünetek is csökkenhetnek. Horkolás ellen a legjobb a magas, kemény párna.

Figyeljünk a lefekvés előtti ételekre, italokra!

Közvetlenül lefekvés előtt ne igyunk alkoholt, ne vegyünk be nyugtatót vagy antihisztamin tartalmú gyógyszereket, ezek ugyanis túlságosan is ellazítják az izmokat, és összeszűkíthetik a levegő útját. Egyes embereknél a tejtermékek fokozzák a váladékképződést, így az orrdugulás is jellemzőbb lehet náluk, ami szintén horkoláshoz vezethet. A zsíros, fűszeres, nehéz ételek nemcsak gyomorégést okozhatnak, de összenyomhatják a gyomorszájat és a rekeszizmot, aminek következménye a levegő útjának beszűkülése és horkolás lehet.





Párásítsunk!

Az orrdugulás csökkentésével általában a horkolás is mérséklődik, ezért igyekezzünk egy kicsit megemelni a páratartalmat a hálószobában, a túl száraz levegő ugyanis kiszáríthatja a nyálkahártyákat és megakadályozza, hogy megszabaduljunk a felgyülemlett váladéktól. A párásabb környezet emellett a nyálkahártya gyulladását is csökkenti.



Forrás: www.hazipatika.com/alvas
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mindenkinek 1000 vágya van, a rákos beteg gyermekeknek csak egy van: 

MEGGYÓGYULNI!

SEGÍTSEN ADÓJA 1%-ÁVAL, 

HOGY ESÉLYT KAPJANAK A GYÓGYULÁSRA! 
Adószám: 18557071-1-09  

Támogassa a rákos beteg gyermekek gyógyulását adója 1%-ával! 

Kattints ide:  http://www.remenyalapitvany.hu 

Köszönjük szépen!