Címkék

10 tény a Suzukiról, amit csak kevesen tudnak





A japán autógyártó cég izgalmas múltjában bőven akad felfedezni való – összegyűjtöttük azokat az érdekességeket, amikre még egy született Suzukis is rácsodálkozhat.

1.Hibátlan előzésre képes
A Suzuki jelenleg több autót gyárt az olyan óriásvállalatoknál is, mint a Mercedes vagy BMW. 


2. A legsportosabb Suzuki már a kanyarban Az új Swift Sport 2017-ben debütál Európában: kevesebb mint 9 másodperc alatt fog tudni 0-ról 100 kilométer/órás sebességre gyorsulni. Forgalomban a sportos motor előnyeit persze nem csak a kivételes gyorsulási tulajdonság teszi érezhetővé.

3. A főnök majdnem 40 éve van a Suzuki élén
Osamu Suzuki, a vállalat jelenlegi vezetője 1978-ban került a vezérigazgatói székbe. A céget Osamu feleségének nagyapja alapította. 

 

 

4. Vízen sem okoz csalódást
A Suzuki hajómotorjai világszerte óriási népszerűségnek örvendenek. Jelenleg a csúcstechnológiás, 350 lóerős DF350A a világ legerősebb V6-os hajómotorja.


5. Fél India a Suzukira voksol
1980-ban a Suzuki létrehozta a Maruti Suzuki India leányvállalatát, amely ma a második legtöbb Suzukit adja el a világon. Az Indiában eladott autók fele Suzuki, a rekordmennyiséget csak a japán anyagyár múlja felül.

6. Élbolyban az óriások között
A Suzuki Motor Corporation egyike a világ 10 legnagyobb autógyártójának.

7. Az utolérhetetlen vándorsólyom
A Suzuki Hayabusa nevét a világ leggyorsabb madaráról, a vándorsólyomról kapta. Végsebessége csak pár km/órával marad el a lenyűgöző madárétól: a sportmotor 312 km/órás sebességre képes, ezzel a világ 5. leggyorsabb kétkerekűje.

8. Pláza, ami korántsem bevásárlóközpont
A hamamatsui gyárban 3 emeletes Suzuki múzeum, a Suzuki Plaza található, ahol a látogatók nem csak a cég történelmét ismerhetik meg, az autógyártás folyamatát is végig kísérhetik.

9. Biztonságból jeles
Az Euro NCAP biztonsági töréstesztjén a legújabb Vitara és az SX4 S-Cross is 5 csillagot kapott. Ez a legmagasabb értékelés, amit csakis azok a modellek kaphatnak, melyek a legnagyobb mértékben biztosítják az utazók és a gyalogosok biztonságát egy ütközés során. 




10. Minden szem a Suzukin
2012-ben a 46. Super Bowl félidős szünetébe egy Suzuki reklám is bekerült, melyben az amerikai autópiacon akkor debütáló új Kizashi modell, és egy utastérnyi szánhúzó kutya volt a főszereplő.




Forrás:  www.ilovesuzuki.hu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mindenkinek 1000 vágya van, a rákos beteg gyermekeknek csak egy van: 

MEGGYÓGYULNI!

SEGÍTSEN ADÓJA 1%-ÁVAL, 

HOGY ESÉLYT KAPJANAK A GYÓGYULÁSRA! 
Adószám: 18557071-1-09  

Támogassa a rákos beteg gyermekek gyógyulását adója 1%-ával! 

Kattints ide:  http://www.remenyalapitvany.hu 

Köszönjük szépen!