Címkék

Barackos morzsasüti





Hozzávalók:

2 ek. sózatlan vaj
7 barack kimagozva, félbevágva
1/3 csésze kristálycukor
1 és 1/2 evőkanál kukoricakeményítő
1 tk. fahéj
egy csipet só
A morzsához:

2 csésze finomliszt
1/2 csésze cukor
1 és 1/2 teáskanál sütőpor
1/4 tk. szódabikarbóna
egy csipet só
8 ek. sózatlan vaj felkockázva
1/2 csésze író (vagy tejföl)
1 nagy tojás 

 

 

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy sütőbe helyezhető serpenyőben  olvasszuk meg a vajat, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a barackokat, és forgassuk alaposan meg benne. Egy kisebb tálban keverjük össze a cukrot, a kukoricakeményítőt, a fahéjat és a sót. Ezt is borítsuk a barackokra.

Készítsük el a morzsát: először keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót! Morzsoljuk hozzá a vajat is, apró morzsákat kell kapnunk. Alakítsunk ki mélyedést a lisztes keverék közepén, öntsük bele az írót és üssük bele a tojást. Továbbra is morzsás tésztát kell gyúrnunk belőle.

A morzsát morzsoljuk a barackok tetejére, majd tegyük a serpenyőt a sütőbe 35-40 percre. Melegen tálaljuk, esetleg vaníliafagyival.





Jó étvágyat kívánunk!


Forrás:  www.nlcafe.hu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mindenkinek 1000 vágya van, a rákos beteg gyermekeknek csak egy van: 

MEGGYÓGYULNI!

SEGÍTSEN ADÓJA 1%-ÁVAL, 

HOGY ESÉLYT KAPJANAK A GYÓGYULÁSRA! 
Adószám: 18557071-1-09  

Támogassa a rákos beteg gyermekek gyógyulását adója 1%-ával! 

Kattints ide:  http://www.remenyalapitvany.hu 

Köszönjük szépen!