Címkék

Barackos-mandulás pite





 Hozzávalók 10-12 szelethez:
A tésztához:

30 dkg liszt + a nyújtáshoz
10 dkg porcukor
3 dkg darált mandula
20 dkg vaj/margarin
1 tojás
A töltelékhez:

70 dkg őszibarack
3 dkg darált mandula
1 csomag vaníliás cukor
3-4 ek. sárgabaracklekvár
A díszítéshez:

1 tojás
kevés kristálycukor

 

 

A tésztához a lisztet a porcukorral, a darált mandulával és a vajjal/margarinnal elmorzsoljuk, majd a tojást hozzáadva tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagolva hűtőben 1 órát pihentetjük, majd lisztezett deszkán kerek lapra nyújtjuk. Kibéleljük vele a piteformát (kb. 25 cm átmérőjűt) úgy, hogy az oldalára is jusson tészta.

A túlnyúló részeket levágjuk, ebből az ismételt nyújtás után szíveket szúrunk ki, amelyekkel majd a pitét díszítjük. A pite alját villával megszurkáljuk, és 190 °C-ra előmelegített sütőben világosra elősütjük.

A töltelékhez a barackot héjával vagy hámozva vastag cikkekre szeleteljük. A darált mandulát a vaníliás cukorral és a baracklekvárral elkeverjük, óvatosan beleforgatjuk a barackot. A tölteléket az elősütött tésztára halmozzuk, elegyengetjük.

Rátesszük a szívecskéket, majd felvert tojással egyenként megkenegetjük, végül kristálycukorral kissé megszórjuk. 170 °C-ra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Kihűlés után szeletelhető. 




Jó étvágyat kívánunk hozzá!


Forrás: www.nlcafe.hu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mindenkinek 1000 vágya van, a rákos beteg gyermekeknek csak egy van: 

MEGGYÓGYULNI!

SEGÍTSEN ADÓJA 1%-ÁVAL, 

HOGY ESÉLYT KAPJANAK A GYÓGYULÁSRA! 
Adószám: 18557071-1-09  

Támogassa a rákos beteg gyermekek gyógyulását adója 1%-ával! 

Kattints ide:  http://www.remenyalapitvany.hu 

Köszönjük szépen!