Címkék

Mit és mennyit kell inni nyáron, hogy éber és fitt maradj? Nem csak a cukormentesség a fontos!





Fontos, hogy mit iszol, mert ilyenkor rengeteg energiára van szükséged.

 A nap forrón tűz, majd elepedsz egy kis frissítőért, már nyúlsz is a szénsavas üdítőért vagy alkoholos italodért, és nem is gondolsz rá, hogy van más választásod is. 

 Mennyit kellene inni?

Nyáron jóval többet kell inni, a szervezetnek fokozottan szüksége van napi legalább két-három liter folyadékra - sőt, ha sportolsz, még ennél is többre. Megfelelő folyadékutánpótlás híján a test hamarabb kimerül, fejfájás, szédülés, rossz közérzet jelentkezhet. Ahhoz, hogy bírd a nyári iramot, munkahelyen, otthon és az esti programokon is figyelni kell a kellő folyadékbevitelre, és persze arra is, hogy pontosan mit iszol. 

 

 

Cukor helyett: az indiánok kincse

A cukrot vagy a mesterséges édesítőszereket tartalmazó üdítőitalok helyett kiváló alternatívát nyújt minden steviával édesített innivaló. Már az indiánok is ezt a növényt használták, ha édesíteni akartak ételeket, italokat, mivel a leveleiben található anyag háromszázszor édesebb a cukornál. Kevesebb is elég belőle, ráadásul az íze főzés vagy sütés során is megmarad. 




Citrusfélék a hőség ellen

Bár a narancsot, grépfrútot, citromot a magyarok hagyományosan főként télen fogyasztják, ezek a növények igazából nyáron is hasznosak. Természetes módon frissítenek fel, és látnak el fontos vitaminokkal, így könnyebben vészelheted át a forró napokat.



Forrás: www.femina.hu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mindenkinek 1000 vágya van, a rákos beteg gyermekeknek csak egy van: 

MEGGYÓGYULNI!

SEGÍTSEN ADÓJA 1%-ÁVAL, 

HOGY ESÉLYT KAPJANAK A GYÓGYULÁSRA! 
Adószám: 18557071-1-09  

Támogassa a rákos beteg gyermekek gyógyulását adója 1%-ával! 

Kattints ide:  http://www.remenyalapitvany.hu 

Köszönjük szépen!