Címkék

Aranyporral az agydaganat ellen





Új gyógyszerbeviteli módszert fejlesztettek ki

Miniatűr méretű aranyrészecskék segítségével közvetlenül az érintett sejtekhez sikerült eljuttatni a daganatellenes szereket. Új fejezet nyílhat meg a glioblasztóma nevű súlyos agydaganattípus kezelésében.

Brit kutatók akkora aranyrészecskéket használtak a gyógyszer célba juttatásához, melyekből négymillió fér el egy hajszál végén. A részecskék "becsempészik" a szert a daganatos sejtekbe és elpusztítják azokat.

 

 

Sir Mark Welland professzor, a University of Cambridge kutatója az aranyrészecskékhez egy cisplatin hatóanyagú gyógyszert kapcsolt, majd miután a részecskék bejutottak a beteg sejtekbe, röntgensugarakkal bombázta meg őket. Ennek hatására az aranyból elektronok szabadultak ki, melyek meggyengítették a daganatos sejteket, így a gyógyszernek még könnyebb dolga volt azok elpusztításában.

"Az aranyrészecskék és a gyógyszer kombinációja annyira hatékonynak bizonyult, hogy egyetlen élő daganatos sejt sem maradt, és húsz nap után sem tért vissza a betegség" - mondta Welland professzor. "A csak gyógyszeres kezelés után néhány nap múlva már újra megjelentek a daganatos sejtek." 





Az in vitro tesztek után az emberi kísérletekre is néhány éven belül sor kerülhet, mert az aranynak nincs semmilyen káros mellékhatása, nem mérgező és könnyű vele dolgozni. Emellett mivel meglehetősen kevés kell belőle, a kezelés ára sem lesz magas.



Forrás:  www.hazipatika.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mindenkinek 1000 vágya van, a rákos beteg gyermekeknek csak egy van: 

MEGGYÓGYULNI!

SEGÍTSEN ADÓJA 1%-ÁVAL, 

HOGY ESÉLYT KAPJANAK A GYÓGYULÁSRA! 
Adószám: 18557071-1-09  

Támogassa a rákos beteg gyermekek gyógyulását adója 1%-ával! 

Kattints ide:  http://www.remenyalapitvany.hu 

Köszönjük szépen!