Címkék

Pudingkrémes epertorta recept





Hozzávalók:
Gáztepsi méretű piskótához:
4 tojás
12,5 dkg porcukor
12,5 dkg liszt
1 tk vaníliaaroma
2 ek forró víz
 

Pudingos krém:
2 tejszín ízű pudingpor
6 dl tej
2 csomag vaníliás cukor
5-6 ek cukor
2 dl tejszín
30 dkg eper
1 csomag piros tortazselé

 

 

Elkészítése:

Piskóta készítése:

Egy keverőtálba tegyük bele a porcukrot, majd adjuk hozzá az egész tojásokat. Ezután kezdjük el robotgéppel jó habosra keverni. (Addig keverjük, hogy legalább háromszoros mennyiséget kapjunk.)

Ekkor állandó keverés mellett adjuk hozzá a vaníliaaromát, majd a két evőkanál forró vizet is. Pár percig így keverjük még tovább.

Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, majd keverőkanállal óvatosan keverjük össze. (Sütőpor nem kell bele!)

Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük rá a masszát, és egyenletesen simítsuk el a tetejét.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 12-15 perc alatt készre. (Én légkeverésnél 150 fokon, 10 percig sütöttem.)

Egy sütőpapírt szórjunk meg liszttel, majd a megsült tésztát a sütőből kivéve rögtön fordítsuk rá. Ezután óvatosan húzzuk le a sütőpapírt a tésztáról, és nedves konyharuhával takarjuk le. Így hagyjuk teljesen kihűlni.

Amikor a tészta teljesen kihűlt, vágjunk ki belőle 2 db 20 cm-es kört.




Töltelék készítése:

A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, a vaníliás cukorral és ízlés szerint cukorral. A maradék tejet tegyük fel forrni, majd adjuk hozzá a pudingos-cukros tejet, és kevergetve főzzük sűrűre. Ezután teljesen hűtsük ki.

A tejszínt verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük össze a teljesen kihűlt pudinggal.

Összeállítás:

Egy 20 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, és tegyük bele az egyik piskótalapot. Ezután kanalazzuk rá a krém felét, majd nyomkodjunk bele félbevágott eperszemeket. Kanalazzuk rá a maradék krémet, és helyezzük rá a másik piskótalapot.

Tegyük be legalább egy órára a fagyasztóba, hogy a krém kellően megdermedjen, és majd könnyen tudjuk szeletelni.

Amikor a torta kellően lehűlt, vegyük ki a fagyasztóból, és rakjuk ki a tetejét félbevágott eperszemekkel.

Ezután a tortazselét készítsük el a tasakon lévő leírás szerint, majd kanalazzuk az eper tetejére. Mivel a torta hideg, így a zselé rögtön megdermed.

Az elkészült tortát éles késsel szeleteljük fel, és rögtön tálaljuk.

A pudingkrémes epertorta kalória és tápérték tartalma:

Kalória: 183 kcal
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 28 g
Zsír: 6 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Forrás: http://gizi-receptjei.blogspot.hu/



Forrás:  www.receptneked.hu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mindenkinek 1000 vágya van, a rákos beteg gyermekeknek csak egy van: 

MEGGYÓGYULNI!

SEGÍTSEN ADÓJA 1%-ÁVAL, 

HOGY ESÉLYT KAPJANAK A GYÓGYULÁSRA! 
Adószám: 18557071-1-09  

Támogassa a rákos beteg gyermekek gyógyulását adója 1%-ával! 

Kattints ide:  http://www.remenyalapitvany.hu 

Köszönjük szépen!