40 dkg tengeri halfilé
2 dl tej
1 zeller
l doboz ananászkonzerv
1 narancs
1 banán
1 tubus majonéz
1 dl tejszín
só
szemes bors
babérlevél
szegfűszeg
citromlé
mustár
curry
Elkészítés:
A halfilét tejjel elkevert vízben kiolvasztjuk, kisebb darabokra vágjuk, és citromlével meglocsoljuk. Sóval, szemes borssal, babérlevéllel, szegfűszeggel fűszerezett vizet forralunk, majd a haldarabokat rövid idő alatt puhára főzzük, és a főzőlében hagyjuk őket kihűlni. A zellert vékony hasábokra vágjuk és sós vízben kb. három percig főzzük, majd leszűrjük és félretesszük.
Az ananászról leöntjük a levét és 1 decit összekeverünk majonézzel, tejszínnel, ízesítjük sóval, borssal, mustárral és curryvel. Hozzákeverjük az ananászszeleteket, a meghámozott, feldarabolt gyümölcsöket, a zellert, majd igen óvatosan a halat, és hűtőben érleljük.
– Szabó Lajos, Nyíregyháza –
Forrás: www.szon.hu
– Szabó Lajos, Nyíregyháza –