Címkék

Gyümölcsös halsaláta




Hozzávalók:
40 dkg tengeri halfilé
2 dl tej
1 zeller
l doboz ananászkonzerv
1 narancs
1 banán
1 tubus majonéz
1 dl tejszín

szemes bors
babérlevél
szegfűszeg
citromlé
mustár
curry

 


 

Elkészítés:
A halfilét tejjel elkevert vízben kiolvasztjuk, kisebb darabokra vágjuk, és citromlével meglocsoljuk. Sóval, szemes borssal, babérlevéllel, szegfűszeggel fűszerezett vizet forralunk, majd a haldarabokat rövid idő alatt puhára főzzük, és a főzőlében hagyjuk őket kihűlni. A zellert vékony hasábokra vágjuk és sós vízben kb. három percig főzzük, majd leszűrjük és félretesszük.




Az ananászról leöntjük a levét és 1 decit összekeverünk majonézzel, tejszínnel, ízesítjük sóval, borssal, mustárral és curryvel. Hozzákeverjük az ananászszeleteket, a meghámozott, feldarabolt gyümölcsöket, a zellert, majd igen óvatosan a halat, és hűtőben érleljük.

– Szabó Lajos, Nyíregyháza –



Forrás:  www.szon.hu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mindenkinek 1000 vágya van, a rákos beteg gyermekeknek csak egy van: 

MEGGYÓGYULNI!

SEGÍTSEN ADÓJA 1%-ÁVAL, 

HOGY ESÉLYT KAPJANAK A GYÓGYULÁSRA! 
Adószám: 18557071-1-09  

Támogassa a rákos beteg gyermekek gyógyulását adója 1%-ával! 

Kattints ide:  http://www.remenyalapitvany.hu 

Köszönjük szépen!