Címkék

SZERDÁTÓL MÁR EZEK A PÉNZEK IS HIVATALOS FIZETŐESZKÖZÖK! NE LEPŐDJ MEG HA VALAHOL ILYEN PÉNZEKET KAPSZ VISSZA!





MÁRCIUS 1-ÉN FONTOS VÁLTOZÁS JÖN A MAGYAR PÉNZEKNÉL! – ITT A MAGYAR NEMZETI BANK TÁJÉKOZTATÁSA!

A forgalomban lévő húszezer forintos bankjegyek 85 százaléka már az új típusú húszezres, a 2015 december elején bevezetett új húszezresek terjedése felülmúlta a Magyar Nemzeti Bank várakozásait, mondta az MNB készpénzlogisztikai igazgatója.

Pataki Tibor kiemelte: a jegybank azért döntött a régi húszezer forintosok beváltási idejének a meghosszabbításáról, mert úgy vélte, hogy Magyarországon sokan húszezresekben tartják otthon a megtakarításaikat és időt akart számukra biztosítani a bankjegyek cseréjére, illetve, hogy az érintettek el tudják ezeket költeni.

Hozzátette:a régi húszezer forintos bankjegyek 2017. december 31-ig törvényes fizetőeszköznek minősülnek,ezért a lakosság az év végéig elköltheti ezeket vagy beválthatja a hitelintézeteknél, a postákon, illetve a takarékszövetkezeteknél és az MNB pénztárában is.

 

 

A határidő lejárta után

a hitelintézetek és a posták még további 3 évig cserélhetik le a régi bankjegyeket,
a jegybank pedig további 20 évig beválthatja azokat.
A bevont bankjegyeket az MNB megsemmisíti– mondta.

Márciusi bankjegycsere

Pataki Tibor arról is beszámolt, hogy folytatódik a bankjegyek cseréje, a megújított 2000, illetve 5000 forintosokkal,ezeket az új bankjegyeket március 1-jén hozzák majd forgalomba.Ebben a körben a régebbi bankjegyek bevonása vélhetően sokkal hamarabb megtörténik, mert ez a két címlet együtt a forgalomban használt bankjegyeknek alig 13 százalékát teszi ki – mondta az MNB igazgatója.




A készpénzforgalomban – a korábbi kibocsátások sikeres gyakorlatát alkalmazva, a készpénzellátási lánc szereplőinek megfelelő felkészülését követően – 2017. március 1-től találkozhatunk majd a megújított 2000 és 5000 forintos címletekkel. A jelenlegi 2000 és 5000 forintos bankjegyek a megújított változatokkal együtt, 2017. július 31-ig maradnak párhuzamosan a készpénzforgalomban. Ezt követően a 2016 előtt kibocsátott, 2000 és 5000 forintos címletű régi bankjegyeket az MNB bevonja, így 2017. augusztus 1-től már csak a megújított 2000 és 5000 forintos bankjegyekkel lehet fizetni. A régi bankjegyek nem veszítik el értéküket, a bevonási határnapot követően a hitelintézetek és a posta három évig, a jegybank pedig húsz évig, azaz 2037. július 31-ig, díjmentesen váltja át azokat – azonos címletű – törvényes fizetőeszközre.


Forrás:  http://palyazatfigyelo.info
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mindenkinek 1000 vágya van, a rákos beteg gyermekeknek csak egy van: 

MEGGYÓGYULNI!

SEGÍTSEN ADÓJA 1%-ÁVAL, 

HOGY ESÉLYT KAPJANAK A GYÓGYULÁSRA! 
Adószám: 18557071-1-09  

Támogassa a rákos beteg gyermekek gyógyulását adója 1%-ával! 

Kattints ide:  http://www.remenyalapitvany.hu 

Köszönjük szépen!