Címkék

Ónos eső: itt a vörös riasztás!!!




Tovább durvulhat a következő órákban az ónos esővel kapcsolatos időjárási helyzet. A rendőrség és a katasztrófavédelem szóvivője kedden délután közös sajtótájékoztatón hívták fel a figyelmet az ónos eső veszélyire.
 

 

A rendőrség és a katasztrófavédelem keddi sajtótájékoztatóján még csak valószínűsítették, hogy a legmagasabb riasztási fokozat is érvénybe léphet az ónos eső miatt. Este fél hét után pár perccel aztán ki is adta ezt az Országos Meteorológiai Szolgálat. A harmadfokú, vörös riasztás mellett egyes járásokban narancssárga, másodfokú valamint citromsárga, elsőfokú riasztás is érvényes.



Gál Kristóf, az ORFK szóvivője azt kérte, hogy senki se rutinból közlekedjen, legyen szó akár autósról, akár gyalogosról, akár kerékpárosról. Az autósoknál fontos a nagyobb követési távolság és a megfelelő sebesség választása – tette hozzá.

Hajdu Márton, az OKF szóvivője kiemelte: a legfrissebb meteorológiai előrejelzések szerint éjszaka akár a legmagasabb riasztási fokozat is érvénybe léphet az ónos eső miatt. A katasztrófavédelemnél és a rendőrségnél is működik az országos irányító törzs.


Forrás:  www.hvg.hu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mindenkinek 1000 vágya van, a rákos beteg gyermekeknek csak egy van: 

MEGGYÓGYULNI!

SEGÍTSEN ADÓJA 1%-ÁVAL, 

HOGY ESÉLYT KAPJANAK A GYÓGYULÁSRA! 
Adószám: 18557071-1-09  

Támogassa a rákos beteg gyermekek gyógyulását adója 1%-ával! 

Kattints ide:  http://www.remenyalapitvany.hu 

Köszönjük szépen!