Címkék

SEBÉSZETI BRAVÚR NYÍREGYHÁZÁN Magyarországon elsőként Nyíregyházán alkalmaztak speciális műtétet hasüregi daganatos betegeknél.




Magyarországon elsőként Nyíregyházán alkalmaztak speciális műtétet hasüregi daganatos betegeknél. A Jósa András Oktatókórházban már tizenhárom betegen végezték el a beavatkozást, amivel a néhány hónapos túlélési esélyek sokszorosra nőnek és akár a teljes gyógyulás is elérhető.




Műtét a Jósa András Oktatókórházban, egy speciális beavatkozást végeznek el az orvosok. A Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban már elterjedt módszert egy nyíregyházi főorvos Milánóban sajátította el. Az eljárás lényege, hogy a hasüregből a daganatos részeket eltávolítják, a műtét végén pedig egy speciális kemoterápiás oldatot keringetnek magas hőmérsékleten a beteg hasában. Magyarországon a hashártyaáttétes betegek eddig csak a kemoterápiában bízhattak, az új eljárás azonban más rákos betegségek esetén is sikeres lehet.
– Ez a módszer azoknál a betegségeknél jelent valódi segítséget, amelyek a hashártyára propagálnak, tehát a hashártyára adnak daganatos áttéteket. Ezek alapvetően az emésztőszervek betegségei, gyomor-, hasnyálmirigy-, vastag- és végbélrák. A nőgyógyászati daganatok közül elsősorban a petefészek- és petevezeték-daganat, illetve a hashártyának is vannak primér, rosszindulatú daganatai – mondta el dr. Tóth Lajos Barna.



Az eljárást a ’90-es évek elején egy amerikai orvoscsoport fejlesztette ki, a beavatkozás jelentősen megnövelheti a túlélési esélyeket. Magyarországon eddig 3 és 18 hónap közé tették a túlélési esélyeket, a nemrég bevezetett speciális műtéttel azonban akár öt évvel is meghosszabbítható a betegek élete. Nyíregyházán eddig tizenhárom embert műtöttek meg ilyen eljárással, van, aki azóta szinte teljes életet el. 

Forrás és videó:  http://www.nyiregyhaza.hu/sebeszeti-bravur-nyiregyhazan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mindenkinek 1000 vágya van, a rákos beteg gyermekeknek csak egy van: 

MEGGYÓGYULNI!

SEGÍTSEN ADÓJA 1%-ÁVAL, 

HOGY ESÉLYT KAPJANAK A GYÓGYULÁSRA! 
Adószám: 18557071-1-09  

Támogassa a rákos beteg gyermekek gyógyulását adója 1%-ával! 

Kattints ide:  http://www.remenyalapitvany.hu 

Köszönjük szépen!