Hozzávalók a tésztához: 1 rúdhoz
50 dkg liszt
2 dl langyos tej
8 dkg puha vaj vagy margarin
10 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1 tojás + 1 tojás a tészta lekenéséhez
2,5 dkg friss élesztő
csipet só
½ cs. puncs ízű pudingpor
5 dkg mazsola
piros és zöld színű ételfesték
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés cukros tejben, majd a többi hozzávalóval lágy tésztát dagasztunk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt a tészta, 4 különböző nagyságú részre osztjuk. A nagyobbik tésztába belekeverjük a pudingot és pár csepp piros ételszínezéket. A 2. tésztánk fehér színű marad, a 3. kisebb tésztába pár csepp zöld ételszínezéket cseppentünk. A 4. legkisebb tésztába is zöld ételszínezék kerül, csak pár cseppel több, hogy sötétebb zöld legyen a tészta. Összeállítás:
A piros színű tésztánkat téglalap alakúra kinyújtjuk kb.30 x 20 cm és megszórjuk mazsolával. Ezek lesznen a dinnyében a magok. Feltekerjük. A 2. fehér tésztánkat is kinyújtjuk, majd rátesszük a piros tésztát és becsomagoljuk vele.
50 dkg liszt
2 dl langyos tej
8 dkg puha vaj vagy margarin
10 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1 tojás + 1 tojás a tészta lekenéséhez
2,5 dkg friss élesztő
csipet só
½ cs. puncs ízű pudingpor
5 dkg mazsola
piros és zöld színű ételfesték
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés cukros tejben, majd a többi hozzávalóval lágy tésztát dagasztunk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt a tészta, 4 különböző nagyságú részre osztjuk. A nagyobbik tésztába belekeverjük a pudingot és pár csepp piros ételszínezéket. A 2. tésztánk fehér színű marad, a 3. kisebb tésztába pár csepp zöld ételszínezéket cseppentünk. A 4. legkisebb tésztába is zöld ételszínezék kerül, csak pár cseppel több, hogy sötétebb zöld legyen a tészta. Összeállítás:
A piros színű tésztánkat téglalap alakúra kinyújtjuk kb.30 x 20 cm és megszórjuk mazsolával. Ezek lesznen a dinnyében a magok. Feltekerjük. A 2. fehér tésztánkat is kinyújtjuk, majd rátesszük a piros tésztát és becsomagoljuk vele.
A 4. sötétzöld tésztánkat kinyújtjuk és derelyevágóval kb. 2 cm-es csíkokra vágjuk. Ezután a 3. tésztánkat nyújtjuk ki, amire ráhelyezzük a zöld tésztacsíkokat. Kicsit nyújtófával megsodorjuk, hogy rátapadjanak a csíkok. Ez lesz a dinnye héja. Megfordítjuk a tésztát és belecsomagoljuk az előző tésztánkat. Sütőpapírral kibélelt tepsibe vagy formába 16 x 10 cm-es tesszük és még 20 percet kelesztjük. Felvert tojással lekenjük a tetejét. 180 fokra melegített sütőben sütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Forrás: www.facebook.com