Hozzávalók
Tésztához:
4 db tojás
15 dkg liszt
15-20 dkg cukor
5 dkg vaj
4 evőkanál melegvíz
1 csapott kávéskanál sütőpor
Krém:
7 dl tej
6 evőkanál búzadara
1 cs. vanília ízű pudingpor
10-15 dkg cukor
10 dkg vaj
2 cs. színtelen tortazselé
3 evőkanál kristálycukor
+ ribizli a krémbe + tetejére
Elkészítés:
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, hozzáadjuk a puha vajat, majd a sütőporos lisztet, majd óvatosan belekeverjük a keményre vert tojás fehérjét is. Előmelegített sütőben, vajazott, lisztezett tepsiben /32 x 20 cm /180 fokon süssük kb. 20 percig. /Tűpróba/ Amíg a piskóta sül készítsük el a krémet. A pudingport a cukorral, búzadarával és a tejjel összekeverjük és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Ha kihűlt a krém hozzákeverjük a puha vajat és jól összedolgozzuk. ¾ részébe belekeverjük a ribizli egy részét / tetszés szerinti mennyiséget/ A kihűlt piskótát félbe vágjuk és megtöltjük a ribizlis krémmel az egyik lapot, majd rátesszük a másik lapot is.
Tésztához:
4 db tojás
15 dkg liszt
15-20 dkg cukor
5 dkg vaj
4 evőkanál melegvíz
1 csapott kávéskanál sütőpor
Krém:
7 dl tej
6 evőkanál búzadara
1 cs. vanília ízű pudingpor
10-15 dkg cukor
10 dkg vaj
2 cs. színtelen tortazselé
3 evőkanál kristálycukor
+ ribizli a krémbe + tetejére
Elkészítés:
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, hozzáadjuk a puha vajat, majd a sütőporos lisztet, majd óvatosan belekeverjük a keményre vert tojás fehérjét is. Előmelegített sütőben, vajazott, lisztezett tepsiben /32 x 20 cm /180 fokon süssük kb. 20 percig. /Tűpróba/ Amíg a piskóta sül készítsük el a krémet. A pudingport a cukorral, búzadarával és a tejjel összekeverjük és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Ha kihűlt a krém hozzákeverjük a puha vajat és jól összedolgozzuk. ¾ részébe belekeverjük a ribizli egy részét / tetszés szerinti mennyiséget/ A kihűlt piskótát félbe vágjuk és megtöltjük a ribizlis krémmel az egyik lapot, majd rátesszük a másik lapot is.
Erre rákenjük a megmaradt krémet és a tetejét kirakjuk a ribizlivel. A színtelen zselatint a tasak hátoldalán lévő utasítások szerint elkészítjük. Amikor kezd kocsonyásodni a gyümölcsök tetejére öntjük, jól lehűtjük, majd szeleteljük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Forrás: www.facebook.com
Jó étvágyat kívánok hozzá!