Címkék

Virslis csigák recept





hozzávalók / 5 adag
A tésztához
50 dkg finomliszt
2 db tojás
1 teáskanál paprikakrém
1 teáskanál fűszerpaprika
2 ek vaj
bors ízlés szerint
3 db burgonya (főtt, áttört)
50 g élesztő
2 dl tej (langyos)
0.25 teáskanál cukor
A töltelékhez
1 kg virsli
A tetejéhez
1 db tojássárgája
1 ek szezámmag


elkészítés
Kicsi langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, meleg helyen felfuttatjuk.
A lisztbe beletesszük a vajat, 2 tojást, paprikakrémet tetszés szerint, borsot, a pirospaprikát, a felfutatott élesztőt, az áttört burgonyát, és kevés langyos tejjel lágy tésztát gyúrunk.
Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Ha kész, kinyújtjuk, 5 cm-es csíkokat vágunk belőle, és minden virslit csiga alakban feltekerjük vele.
A sütőt előmelegítjük.
A tepsit kiolajozzuk, lisztezzük, beletesszük a tésztát. 

Tojássárgájával mindegyiket bekenjük, és megszórjuk szezámmaggal. Készre sütjük.



Jó étvágyat kívánunk!



Forrás:  gyorgyisegek.blogspot.hu 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mindenkinek 1000 vágya van, a rákos beteg gyermekeknek csak egy van: 

MEGGYÓGYULNI!

SEGÍTSEN ADÓJA 1%-ÁVAL, 

HOGY ESÉLYT KAPJANAK A GYÓGYULÁSRA! 
Adószám: 18557071-1-09  

Támogassa a rákos beteg gyermekek gyógyulását adója 1%-ával! 

Kattints ide:  http://www.remenyalapitvany.hu 

Köszönjük szépen!