Hozzávalók 4 személyre:
4 kistányér nagyságú tortillalap
8 vékony szelet zsíros sajt
2 kápia paprika
1-2 ek. friss, krémes sajt (esetleg tejföl)
4 vékony szelet csirkemellfilé
2 kisebb avokádó
1 citrom
2 tk. balzsamecet
2 gerezd fokhagyma
egy kis csokor petrezselyemzöld
só, frissen őrölt fekete bors
extra szűz olívaolaj
A paprikákat megmossuk, sütőpapírral kibélelt tűzálló tálra helyezzük, és 220 °C fokra előmelegített sütőben (félidőben megfordítva) addig sütjük, amíg a héjuk felhólyagosodik.
A petrezselyemzöldet finomra aprítjuk, és összekeverjük 1/2 citrom frissen facsart levével.
A fokhagymát kés lapjával kissé szétnyomjuk. A csirkemellszeletek mindkét oldalát sóval és borssal fűszerezzük.
A sült paprikák héját lehúzzuk, a magokat, az ereket és a csumákat eltávolítjuk. A paprikahúst lecsöpögtetjük, megsózzuk, megborsozzuk, és 1-2 ek. friss, krémes sajttal, esetleg tejföllel, valamint a balzsamecettel, botmixer segítségével, sima krémmé dolgozzuk. Egy serpenyőben a fokhagymagerezdekkel együtt olívaolajat hevítünk, belefektetjük a csirkemellszeleteket, és nagy lángon 3-4 perc alatt megsütjük. A húst ezután kivesszük, félretesszük. A citromos petrezselymet a serpenyőben maradt zsiradékhoz adjuk, és megfonnyasztjuk.
Amíg a csirke sül, az avokádót meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk. Ezekre is sót, borsot szórunk, ráfacsarjuk a maradék fél citrom levét, és óvatosan, hogy az avokádókockákat ne nagyon törjük, összeforgatjuk. A tortillalapokat munkalapra terítjük, és megrakjuk a sajtszeletekkel, a sült csirkemellel valamint az avokádókockákkal. Mindegyikre locsolunk egy keveset a citromos-petrezselymes szaftból, és a lapokat egyenként feltekerjük.
A tekercseket a még forró sütőben 2-3 percig grillezzük, és akár egészben, akár felszeletelve, a sültpaprika-krémmel azonnal tálaljuk.
Forrás: www.nlcafe.hu