Hozzávalók:
10 dkg puha vaj
25 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
csipet só
15 dkg cukor
2 tojás
1 citrom reszelt héja
1 teáskanál vanília kivonat, vagy vaníliás cukor
0,75 dl tej
1-2 db alma / Nálam 1 nagyon nagy volt /
1 evőkanál barna cukor
1/2 teáskanál fahéj
Elkészítés:
-A sütőt melegítsük elő 180 C-ra.
-Keverjük össze a lisztet, a sütőport, sót, puha vajat, cukrot, tojást, reszelt citromhéjat, vanília kivonatot (vagy vaníliás cukrot). Fokozatosan adjuk hozzá a tejet és keverjük szép simára.
-Az almákat tisztítsuk meg, majd egy fél, egy almát vágjunk kockákra, és keverjük a tésztához.
-A többi almát vágjuk fel vékony szeletekre.
10 dkg puha vaj
25 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
csipet só
15 dkg cukor
2 tojás
1 citrom reszelt héja
1 teáskanál vanília kivonat, vagy vaníliás cukor
0,75 dl tej
1-2 db alma / Nálam 1 nagyon nagy volt /
1 evőkanál barna cukor
1/2 teáskanál fahéj
Elkészítés:
-A sütőt melegítsük elő 180 C-ra.
-Keverjük össze a lisztet, a sütőport, sót, puha vajat, cukrot, tojást, reszelt citromhéjat, vanília kivonatot (vagy vaníliás cukrot). Fokozatosan adjuk hozzá a tejet és keverjük szép simára.
-Az almákat tisztítsuk meg, majd egy fél, egy almát vágjunk kockákra, és keverjük a tésztához.
-A többi almát vágjuk fel vékony szeletekre.
Öntsük a tésztát egy kivajazott, lisztezett kerek formába, / Nálam ez 21 cm es /majd körben rendezzük el a tetején az almákat.
-Keverjük össze a barna cukrot a fahéjjal, és szórjuk rá a tetejére.
-Süssük 40-45 percig, amíg feljön, és szép, aranyszínű lesz. Melegen, hidegen is nagyon finom. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Forrás: www.facebook.com
-Keverjük össze a barna cukrot a fahéjjal, és szórjuk rá a tetejére.
-Süssük 40-45 percig, amíg feljön, és szép, aranyszínű lesz. Melegen, hidegen is nagyon finom. Jó étvágyat kívánok hozzá!