Hozzávalók tésztához:
2 db tojás
2 evőkanál melegvíz
10 dkg cukor
7 dkg liszt
1 csapott kávéskanál sütőpor
Hozzávalók krémhez:
400gr epres joghurt / eper darabkákkal /
1,5 dl Hulala tejszín
1 teáskanál zselatin
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral habosra keverem, /Nem kell külön felverni a fehérjét! /majd hozzáadom a melegvizet és tovább keverem. A lisztet a sütőporral összekeverem, majd egy fakanállal a tojásos masszába keverem. Sütőpapírral bélelt 34,5 x 24 cm es tepsibe teszem a masszát és 180 C°-on kb.10 - 15 perc alatt készre sütöm. / Tűpróba / Lehúzom róla a sütőpapírt és egy tiszta sütőpapírba feltekerem és hagyom kihűlni.
2 db tojás
2 evőkanál melegvíz
10 dkg cukor
7 dkg liszt
1 csapott kávéskanál sütőpor
Hozzávalók krémhez:
400gr epres joghurt / eper darabkákkal /
1,5 dl Hulala tejszín
1 teáskanál zselatin
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral habosra keverem, /Nem kell külön felverni a fehérjét! /majd hozzáadom a melegvizet és tovább keverem. A lisztet a sütőporral összekeverem, majd egy fakanállal a tojásos masszába keverem. Sütőpapírral bélelt 34,5 x 24 cm es tepsibe teszem a masszát és 180 C°-on kb.10 - 15 perc alatt készre sütöm. / Tűpróba / Lehúzom róla a sütőpapírt és egy tiszta sütőpapírba feltekerem és hagyom kihűlni.
Közben elkészítem a krémet. A joghurtból 1 dl-t langyosra felmelegítek és elkeverem benne a zselatint, majd hozzáöntöm a többi joghurthoz és hűtőbe teszem. A tejszínt kemény habbá verem és hozzákeverem a joghurtos krémet. Jól összedolgozom és a krém ¾ részével megtöltöm a piskótát, majd feltekerem. A többi krémmel bevonom a külsejét és díszítem. Hűtőbe teszem, hűlés után szeletelem. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Forrás: www.facebook.com