hozzávalók / 5 adag
A húshoz
1 kg sertéstarja (vagy rövidkaraj)
2 ek mustár (ízlés szerint)
bors ízlés szerint
só ízlés szerint
1 ek sertészsír (a tepsi kikenéséhez)
2 ek vaj (vagy sertészsír a tetejére)
A töltelékhez
4 szelet kenyér (tejben áztatott)
1 db tojás
1 közepes fej vöröshagyma
3 ek napraforgó olaj
3 gerezd fokhagyma
majoranna ízlés szerint
kakukkfű ízlés szerint
bazsalikom ízlés szerint
oregánó ízlés szerint
bors ízlés szerint
só ízlés szerint
A húshoz
1 kg sertéstarja (vagy rövidkaraj)
2 ek mustár (ízlés szerint)
bors ízlés szerint
só ízlés szerint
1 ek sertészsír (a tepsi kikenéséhez)
2 ek vaj (vagy sertészsír a tetejére)
A töltelékhez
4 szelet kenyér (tejben áztatott)
1 db tojás
1 közepes fej vöröshagyma
3 ek napraforgó olaj
3 gerezd fokhagyma
majoranna ízlés szerint
kakukkfű ízlés szerint
bazsalikom ízlés szerint
oregánó ízlés szerint
bors ízlés szerint
só ízlés szerint
elkészítés
A tarját kiklopfoljuk. Beáztatjuk a kenyeret, vagy zsömlét.
A hagymát megpirítunk olajban, majd levesszük a tűzről. A kinyomkodott kenyeret rátesszük a hagymára. A fokhagymát beletörjük, hozzáütjük a tojást. A fűszerekkel beízesítjük, és jól elkeverjük, megkóstoljuk.
A hússzeleteket vékonyan bekenjük mustárral, a töltelékből teszünk egy halmot mindegyikre, majd becsavarjuk. Zsírozott tepsibe pakoljuk, sózzuk, borsozzuk. Vaj, vagy zsír darabkákat teszünk rá.
Burgonyát szeletelhetünk, megfűszerezve a hús mellé. Letakarjuk alufóliával, és sütőben 45 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és pirítjuk még 10 percig.
Savanyúsággal tálaljuk.Jó étvágyat!
sütési hőfok: 200°C
sütési mód: hőlégkeveréses
Forrás: www.nosalty.hu/recept/brassoi-gongyolt-hus
A tarját kiklopfoljuk. Beáztatjuk a kenyeret, vagy zsömlét.
A hagymát megpirítunk olajban, majd levesszük a tűzről. A kinyomkodott kenyeret rátesszük a hagymára. A fokhagymát beletörjük, hozzáütjük a tojást. A fűszerekkel beízesítjük, és jól elkeverjük, megkóstoljuk.
A hússzeleteket vékonyan bekenjük mustárral, a töltelékből teszünk egy halmot mindegyikre, majd becsavarjuk. Zsírozott tepsibe pakoljuk, sózzuk, borsozzuk. Vaj, vagy zsír darabkákat teszünk rá.
Burgonyát szeletelhetünk, megfűszerezve a hús mellé. Letakarjuk alufóliával, és sütőben 45 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és pirítjuk még 10 percig.
Savanyúsággal tálaljuk.Jó étvágyat!
sütési hőfok: 200°C
sütési mód: hőlégkeveréses
Forrás: www.nosalty.hu/recept/brassoi-gongyolt-hus