Címkék

Brassói göngyölt hús recept




hozzávalók / 5 adag

A húshoz
1 kg sertéstarja (vagy rövidkaraj)
2 ek mustár (ízlés szerint)
bors ízlés szerint
só ízlés szerint
1 ek sertészsír (a tepsi kikenéséhez)
2 ek vaj (vagy sertészsír a tetejére)




 

A töltelékhez
4 szelet kenyér (tejben áztatott)
1 db tojás
1 közepes fej vöröshagyma
3 ek napraforgó olaj
3 gerezd fokhagyma
majoranna ízlés szerint
kakukkfű ízlés szerint
bazsalikom ízlés szerint
oregánó ízlés szerint
bors ízlés szerint
só ízlés szerint



elkészítés

A tarját kiklopfoljuk. Beáztatjuk a kenyeret, vagy zsömlét.
A hagymát megpirítunk olajban, majd levesszük a tűzről. A kinyomkodott kenyeret rátesszük a hagymára. A fokhagymát beletörjük, hozzáütjük a tojást. A fűszerekkel beízesítjük, és jól elkeverjük, megkóstoljuk.
A hússzeleteket vékonyan bekenjük mustárral, a töltelékből teszünk egy halmot mindegyikre, majd becsavarjuk. Zsírozott tepsibe pakoljuk, sózzuk, borsozzuk. Vaj, vagy zsír darabkákat teszünk rá.
Burgonyát szeletelhetünk, megfűszerezve a hús mellé. Letakarjuk alufóliával, és sütőben 45 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és pirítjuk még 10 percig.
Savanyúsággal tálaljuk.Jó étvágyat!

sütési hőfok: 200°C
sütési mód: hőlégkeveréses


Forrás:  www.nosalty.hu/recept/brassoi-gongyolt-hus
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mindenkinek 1000 vágya van, a rákos beteg gyermekeknek csak egy van: 

MEGGYÓGYULNI!

SEGÍTSEN ADÓJA 1%-ÁVAL, 

HOGY ESÉLYT KAPJANAK A GYÓGYULÁSRA! 
Adószám: 18557071-1-09  

Támogassa a rákos beteg gyermekek gyógyulását adója 1%-ával! 

Kattints ide:  http://www.remenyalapitvany.hu 

Köszönjük szépen!