Hozzávalók tésztához:
3x2 db tojás
3x2 evőkanál meleg víz
3x10 dkg cukor
3x7 dkg liszt
3x1 csapott kávéskanál sütőpor
Krémhez:
2 dl tejföl
4,5 dl hulala tejszín + 0,5 dl díszítés
10 dkg cukor
1 narancs héja és leve
1 narancs húsa apróra vágva
1 cs. vaníliás cukor
1 kávéskanál narancs aroma
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral habosra keverem, /Nem kell külön felverni a fehérjét! /majd hozzáadom a melegvizet és tovább keverem. A lisztet a sütőporral összekeverem, majd egy fakanállal a tojásos masszába keverem. Sütőpapírral bélelt 32 x 20 cm es tepsibe teszem a masszát és 180 C°-on 10-15 perc alatt készre sütöm. / Tűpróba / Ez még kétszer megismétlem! Süthettek egy 6 tojásos piskótalapot is és háromba vágjátok.
3x2 db tojás
3x2 evőkanál meleg víz
3x10 dkg cukor
3x7 dkg liszt
3x1 csapott kávéskanál sütőpor
Krémhez:
2 dl tejföl
4,5 dl hulala tejszín + 0,5 dl díszítés
10 dkg cukor
1 narancs héja és leve
1 narancs húsa apróra vágva
1 cs. vaníliás cukor
1 kávéskanál narancs aroma
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral habosra keverem, /Nem kell külön felverni a fehérjét! /majd hozzáadom a melegvizet és tovább keverem. A lisztet a sütőporral összekeverem, majd egy fakanállal a tojásos masszába keverem. Sütőpapírral bélelt 32 x 20 cm es tepsibe teszem a masszát és 180 C°-on 10-15 perc alatt készre sütöm. / Tűpróba / Ez még kétszer megismétlem! Süthettek egy 6 tojásos piskótalapot is és háromba vágjátok.
A krémhez a tejfölt egy tálba öntöm, és a tejszín kivételével minden hozzávalóval jól elkeverem. A tejszínt kemény habbá verem, majd óvatosan belekeverem a tejfölös-narancsos krémet. A kihűlt piskótalapokat megtöltöm a krémmel, úgy, hogy a tetejére is kerüljön belőle. Ízlés szerint díszítjük. Hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük. / Ha kibírjuk addig J / Jó étvágyat kívánok!
Forrás: www.facebook.com