Címkék

Narancsos-bazsalikomos egészben sült csirke





Hozzávalók 4 személyre:

1 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
só, bors
1,5 ek. vaj
5-6 levél bazsalikom
1 narancs
1 egész csirke


A csirkét mossuk meg, szárítsuk le. A vajat keverjük el a sóval, borssal, masszírozzuk a csirkébe. A mellrésznél lazítsuk fel a bőrt az ujjunkkal. A narancsot mossuk meg, szeleteljük fel. A fellazított bőr alá tegyünk néhány narancsszeletet és bazsalikomlevelet. A maradék narancsot és a megtisztított vöröshagymát dugjuk a csirke hasüregébe. A lábait kötözzük össze spárgával, majd tegyük sütőzacskóba, szórjuk köré a gerezdekre szedett fokhagymát. Zárjuk le a zacskót, egy tűvel szurkáljuk meg a felső részét, és 200 °C-ra előmelegített sütőben 60-70 perc alatt süssük készre.




(Tipp: a narancs helyett/mellett készíthetjük citrommal és zöldcitrommal is.)



Forrás:  www.nlcafe.hu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mindenkinek 1000 vágya van, a rákos beteg gyermekeknek csak egy van: 

MEGGYÓGYULNI!

SEGÍTSEN ADÓJA 1%-ÁVAL, 

HOGY ESÉLYT KAPJANAK A GYÓGYULÁSRA! 
Adószám: 18557071-1-09  

Támogassa a rákos beteg gyermekek gyógyulását adója 1%-ával! 

Kattints ide:  http://www.remenyalapitvany.hu 

Köszönjük szépen!