Hozzávalók:
Mézeskalács lapokhoz:
50 dkg liszt
10 dkg porcukor
2 kk. szódabikarbóna
1 kk. mézeskalács fűszerkeverék
20 – 25 dkg méz
6 dkg vaj vagy margarin
1 db tojás
Krémhez:
2 dl búzadara
1 liter tej
2 cs. vaníliás cukor
35 dkg vaj vagy margarin
25 – 30 dkg porcukor
Tészta elkészítése:
A tészta száraz hozzávalóit egy tálban összekeverjük. A mézet és vajat kicsit összemelegítjük, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez, amihez a tojást is hozzáadjuk. Jól összedolgozzuk. Ha nagyon száraz kis vizet adhatunk hozzá. Ha lágy kicsi lisztet szórunk még bele. Egynemű, kicsit lágy tésztát kell kapnunk. Pihentethetjük a tésztát egy napig hűvös helyen. Én nem pihentettem. A tésztát 4 részre osztjuk, kb. 2 mm vastagságúra kinyújtjuk, majd zsírozott, lisztezett tepsi hátán egyesével kisütjük a lapokat. / Tepsi mérete: 32 x 20 cm / Sütés előtt villával megszurkálhatjuk a lapokat. Én ezt most kihagytam, így is szépek lettek a lapok. Légkeveréses sütőben 200 fokon 5-10 perc alatt megsül. A lapokat kicsit barnára sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Mézeskalács lapokhoz:
50 dkg liszt
10 dkg porcukor
2 kk. szódabikarbóna
1 kk. mézeskalács fűszerkeverék
20 – 25 dkg méz
6 dkg vaj vagy margarin
1 db tojás
Krémhez:
2 dl búzadara
1 liter tej
2 cs. vaníliás cukor
35 dkg vaj vagy margarin
25 – 30 dkg porcukor
Tészta elkészítése:
A tészta száraz hozzávalóit egy tálban összekeverjük. A mézet és vajat kicsit összemelegítjük, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez, amihez a tojást is hozzáadjuk. Jól összedolgozzuk. Ha nagyon száraz kis vizet adhatunk hozzá. Ha lágy kicsi lisztet szórunk még bele. Egynemű, kicsit lágy tésztát kell kapnunk. Pihentethetjük a tésztát egy napig hűvös helyen. Én nem pihentettem. A tésztát 4 részre osztjuk, kb. 2 mm vastagságúra kinyújtjuk, majd zsírozott, lisztezett tepsi hátán egyesével kisütjük a lapokat. / Tepsi mérete: 32 x 20 cm / Sütés előtt villával megszurkálhatjuk a lapokat. Én ezt most kihagytam, így is szépek lettek a lapok. Légkeveréses sütőben 200 fokon 5-10 perc alatt megsül. A lapokat kicsit barnára sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Krém elkészítése:
A darából, cukorból a tejjel és vaníliás cukorral sűrű pépet főzünk. Ha kihűlt, hozzákeverjük a puha vajat.
Sütemény összeállítása:
A darás-vajas krémmel betöltjük a 3 lapot. Tetejére egy sima lap kerül, ez lesz a 4. Hűtőben egy éjszakát hagyjuk pihenni. Másnap szeleteljük, tetejét ízlés szerint porcukorral megszórhatjuk. Jó étvágyat kívánok!
Forrás: www.facebook.com
A darából, cukorból a tejjel és vaníliás cukorral sűrű pépet főzünk. Ha kihűlt, hozzákeverjük a puha vajat.
Sütemény összeállítása:
A darás-vajas krémmel betöltjük a 3 lapot. Tetejére egy sima lap kerül, ez lesz a 4. Hűtőben egy éjszakát hagyjuk pihenni. Másnap szeleteljük, tetejét ízlés szerint porcukorral megszórhatjuk. Jó étvágyat kívánok!