Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt
15 dkg zsír
2 db tojás
3 dkg élesztő
1 cs vaníliás cukor
5 dkg porcukor
kb. 1,5 dl tej
A töltelékhez:
25 - 30 dkg darált dió
15 - 20 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
30 - 40 dkg baracklekvár
A mázhoz:
15 dkg étcsokoládé
1 ek. olaj
Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral. Hozzáadjuk az élesztős tejet, a porcukrot, a tojásokat, a vaníliás cukrot, és jól összedolgozzuk. Közben a diót összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Az összegyúrt tésztát három részre osztjuk. Az első részt kinyújtjuk és kibéleljük vele a tepsit. Megkenjük a baracklekvár felével, rászórjuk a cukros dió felét. Beborítjuk a másik kinyújtott tésztalappal, amit ismét megkenünk lekvárral és rászórjuk a dió másik felét.
A tésztához:
50 dkg liszt
15 dkg zsír
2 db tojás
3 dkg élesztő
1 cs vaníliás cukor
5 dkg porcukor
kb. 1,5 dl tej
A töltelékhez:
25 - 30 dkg darált dió
15 - 20 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
30 - 40 dkg baracklekvár
A mázhoz:
15 dkg étcsokoládé
1 ek. olaj
Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral. Hozzáadjuk az élesztős tejet, a porcukrot, a tojásokat, a vaníliás cukrot, és jól összedolgozzuk. Közben a diót összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Az összegyúrt tésztát három részre osztjuk. Az első részt kinyújtjuk és kibéleljük vele a tepsit. Megkenjük a baracklekvár felével, rászórjuk a cukros dió felét. Beborítjuk a másik kinyújtott tésztalappal, amit ismét megkenünk lekvárral és rászórjuk a dió másik felét.
Ráhelyezzük a harmadik kinyújtott tésztát, kissé rányomkodjuk, villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben 200 C°-on kb 30 perc alatt szép világos barnára sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Amíg hűl a tészta, elkészítjük a mázat: Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk az 1 ek. olajjal és rásimítjuk a tésztára. Ha rádermedt a csoki, szeleteljük. /Tepsi méret: 32 x 20 cm/ Jó étvágyat kívánok!
Forrás: www.facebook.com