Címkék

Zserbó





Hozzávalók: 
A tésztához: 
50 dkg liszt 
15 dkg zsír 
2 db tojás 
3 dkg élesztő 
1 cs vaníliás cukor 
5 dkg porcukor 
kb. 1,5 dl tej 
A töltelékhez: 
25 - 30 dkg darált dió 
15 - 20 dkg porcukor 
1 cs vaníliás cukor 
30 - 40 dkg baracklekvár 
A mázhoz: 
15 dkg étcsokoládé 
1 ek. olaj


Elkészítés: 

Az élesztőt langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral. Hozzáadjuk az élesztős tejet, a porcukrot, a tojásokat, a vaníliás cukrot, és jól összedolgozzuk. Közben a diót összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Az összegyúrt tésztát három részre osztjuk. Az első részt kinyújtjuk és kibéleljük vele a tepsit. Megkenjük a baracklekvár felével, rászórjuk a cukros dió felét. Beborítjuk a másik kinyújtott tésztalappal, amit ismét megkenünk lekvárral és rászórjuk a dió másik felét.



 Ráhelyezzük a harmadik kinyújtott tésztát, kissé rányomkodjuk, villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben 200 C°-on kb 30 perc alatt szép világos barnára sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Amíg hűl a tészta, elkészítjük a mázat: Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk az 1 ek. olajjal és rásimítjuk a tésztára. Ha rádermedt a csoki, szeleteljük. /Tepsi méret: 32 x 20 cm/ Jó étvágyat kívánok!



Forrás:  www.facebook.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mindenkinek 1000 vágya van, a rákos beteg gyermekeknek csak egy van: 

MEGGYÓGYULNI!

SEGÍTSEN ADÓJA 1%-ÁVAL, 

HOGY ESÉLYT KAPJANAK A GYÓGYULÁSRA! 
Adószám: 18557071-1-09  

Támogassa a rákos beteg gyermekek gyógyulását adója 1%-ával! 

Kattints ide:  http://www.remenyalapitvany.hu 

Köszönjük szépen!