Címkék

Hólabda





Hozzávalók tésztához:
6 db tojás
3 evőkanál meleg víz
20 dkg cukor
18 dkg liszt
¾ csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor

A krémhez:
5 dl tej
5 ek liszt
20-25 dkg cukor
2 vaníliás cukor
25 dkg vaj vagy margarin

A tetejére:
15 dkg csokoládé
1 ek étolaj

Az oldalára:
20 dkg kókuszreszelék


Piskóta készítése:

A tojásokat a cukorral habosra keverem, /Nem kell külön felverni a fehérjét! /majd hozzáadom a melegvizet és tovább keverem. A lisztet a sütőporral és a kakaóporral összekeverem, majd egy fakanállal a tojásos masszába keverem. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem a masszát és 180 C°-on 20-25 perc alatt készre sütöm. / Tűpróba / Tepsi mérete: 34,5 x 24 cm



A krém készítése:
A lisztet a cukorral összekeverem, hozzáöntöm a tejet és folyamatos keverés mellett sűrűre főzöm. Ha kihűlt a krém, hozzáadom a vajat és jó babosra kikeverem. A kakaós piskótát egy pogácsa szaggatóval kiszúrom, majd félbe vágom. A krémmel bekenem és ráteszem a párját. Az oldalát is bekrémezem, majd kókuszreszelékbe hempergetem. A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztom és a tetejüket bevonom. Jó étvágyat kívánok hozzá! A maradék piskótából kókuszgolyó is készült.



Forrás:  www.facebook.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mindenkinek 1000 vágya van, a rákos beteg gyermekeknek csak egy van: 

MEGGYÓGYULNI!

SEGÍTSEN ADÓJA 1%-ÁVAL, 

HOGY ESÉLYT KAPJANAK A GYÓGYULÁSRA! 
Adószám: 18557071-1-09  

Támogassa a rákos beteg gyermekek gyógyulását adója 1%-ával! 

Kattints ide:  http://www.remenyalapitvany.hu 

Köszönjük szépen!