Címkék

Dubarry szelet





Hozzávalók:
1 nagy db karfiol
só ízlés szerint
80 dkg sertéshús (csont nélküli) -de lehet csirke vagy pulyka is
bors ízlés szerint
3 ek. napraforgó olaj
1,5 kg burgonya
5 dkg vaj (vagy margarin)
5 dkg finomliszt
5 dl tej
5 dkg sajt (reszelt)
1 csipet szerecsendió (elhagyható)
1 ek. mangalica zsír tepsi kenéséhez


Elkészítés:
Megtisztítjuk a karfiolt (célszerű szép nagy rózsákat hagyni), majd sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük.
A burgonyát megpucoljuk, kockákra vágjuk, és annyi sós vízben, hogy ellepje, puhára főzzük. Ha kész, leszűrjük és összetörjük (egy pici a főzőlevéből maradhat benne – jó ízt ad neki).
A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és olajon mindkét oldalát megsütjük.

A tepsit zsírral kikenjük, és beleterítjük a burgonyát. A tetejére rakjuk a húsokat, majd minden húsra karfiolt helyezünk. A húsokra a nagyobb rózsákat, a kisebbeket pedig a közökbe tesszük.



A vajat/margarint megolvasztjuk egy edényben, és a liszttel világos rántást készítünk, amit a tejjel folyamatos keverés mellett felöntünk úgy, hogy ne legyen csomós. Sózzuk, borsozzuk, aki szereti, tehet bele egy kis szerecsendiót – de tényleg csak egy kicsit, hogy ne nyomja el a többi hozzávaló ízét. Majd a reszelt sajtot is hozzákeverjük.
A sajtos öntettel betakarjuk a karfiolokat, és előmelegített sütőben pirosra sütjük.



Forrás:  gyorgyisegek.blogspot.hu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mindenkinek 1000 vágya van, a rákos beteg gyermekeknek csak egy van: 

MEGGYÓGYULNI!

SEGÍTSEN ADÓJA 1%-ÁVAL, 

HOGY ESÉLYT KAPJANAK A GYÓGYULÁSRA! 
Adószám: 18557071-1-09  

Támogassa a rákos beteg gyermekek gyógyulását adója 1%-ával! 

Kattints ide:  http://www.remenyalapitvany.hu 

Köszönjük szépen!