Címkék

Csokis-mogyorókrémes pite










Hozzávalók 28 cm-es tortához:

A tésztához:

30 dkg finomliszt + a nyújtáshoz
15 dkg vaj
1 tojás
1 csapott ek. porcukor
2 ek. hideg víz (opcionális)
csipet só
A töltelékhez:

10 dkg étcsokoládé
15 dkg mogyorókrém
10 dkg vaj
2 dl hideg habtejszín


A tésztához a lisztet keverjük el a porcukorral, csipet sóval. Adjuk hozzá a felkockázott vajat, majd morzsoljuk el vele, adjuk hozzá a tojást, gyúrjuk össze a tésztát. Ha szükséges, adjunk hozzá 1-2 evőkanál hideg vizet, hogy összeálljon. Formázzunk gömböt belőle, csomagoljuk folpackba, tegyük minimum 30 percre a hűtőbe. Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra, a tésztát nyújtsuk ki enyhén lisztezett felületen 4-5 mm vékonyra, helyezzük piteformába. A tészta alját villával szurkáljuk meg, helyezzünk rá sütőpapírt, szórjunk bele nehezéknek száraz babot vagy lencsét, és süssük 15 perc alatt készre a pitelapot (a nehezék miatt nem púposodik fel a tészta, azt sütés után dobjuk ki). A csokoládét alacsony hőfokon olvasszuk meg a vajjal együtt, keverjük hozzá a mogyorókrémet, ha kihűlt a keverék, adjuk hozzá a kemény habnak felvert tejszínt is. Oszlassuk szét a krémet a teljesen kihűlt pitetésztában, és szilárdulásig tegyük a hűtőbe.




Jó étvágyat kívánunk!



Forrás:  www.nlcafe.hu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mindenkinek 1000 vágya van, a rákos beteg gyermekeknek csak egy van: 

MEGGYÓGYULNI!

SEGÍTSEN ADÓJA 1%-ÁVAL, 

HOGY ESÉLYT KAPJANAK A GYÓGYULÁSRA! 
Adószám: 18557071-1-09  

Támogassa a rákos beteg gyermekek gyógyulását adója 1%-ával! 

Kattints ide:  http://www.remenyalapitvany.hu 

Köszönjük szépen!