Címkék

Birsalmasajt recept





hozzávalók / 4 adag
1 kg birs
80 dkg cukor
1 kávéskanál fahéj
2 ek citromlé
1 marék dió


elkészítés
A  birsalmáról a “bolyhokat” lemossuk, négybe vágjuk, magházát kivesszük. (Meghámozni a gyümölcsöt nem kell! A héjában van a sok pektin, amitől majd megkocsonyásodik!)
Egy fazékban annyi vízzel, hogy a gyümölcsöt ellepje, feltesszük főni.
Akkor jó puha, ha a héja megreped (kb. 10 perc főzés – gyümölcstől függően).
Leszűrjük a gyümölcsöt, héjastól botmixerrel összetörjük. Lemérjük a gyümölcspép mennyiségét.

A gyümölcspépet odatesszük főni (kb. 10 perc), majd gyümölcspép kg-ként a 80dkg cukrot, a citromlevet és a fahéjat hozzáadjuk.



Keverjük és  addig, amíg olyan olyan sűrű nem lesz, hogyha tányérra cseppentjük, nem folyik el (kb. 30 perc ).
Kibélelünk őzgerincformát folpackkal, ebbe kanalazzuk a birsalmasajtot, lehet bele tenni olajos magvakat ízlés szerint.
Hűvös helyre tesszük 1 napig, másnap kiszedjük a formákból, és még 1 hétig hűvös tároljuk.



Forrás:  gyorgyisegek.blogspot.hu 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mindenkinek 1000 vágya van, a rákos beteg gyermekeknek csak egy van: 

MEGGYÓGYULNI!

SEGÍTSEN ADÓJA 1%-ÁVAL, 

HOGY ESÉLYT KAPJANAK A GYÓGYULÁSRA! 
Adószám: 18557071-1-09  

Támogassa a rákos beteg gyermekek gyógyulását adója 1%-ával! 

Kattints ide:  http://www.remenyalapitvany.hu 

Köszönjük szépen!