Karamellás hatlapos
„Eszméletlen finom sütemény.... Nekem ez volt az első 6 laposom,még sosem sütöttem.”
Hozzávalók a tésztához:
5 dkg zsír,
2 tojás
2 0dkg cukor
2 ek tejföl
1 cs sütőpor
60 dkg liszt
kevés tej.
Krém:
1 l tej
30 dkg cukor
10 dkg étcsoki
6 ek liszt
25 dkg vaj
A cukrot karamellizáljuk.
Tejből elveszünk annyit,amivel a lisztet csomómentesre kikeverjük.
A többi tejjel felöntjük a karamellát.
Ha elolvadt bele tesszük a csokit, majd a lisztes tejet.
Aztán ha kezd hűlni,bele tesszük a vajat.
„Eszméletlen finom sütemény.... Nekem ez volt az első 6 laposom,még sosem sütöttem.”
Hozzávalók a tésztához:
5 dkg zsír,
2 tojás
2 0dkg cukor
2 ek tejföl
1 cs sütőpor
60 dkg liszt
kevés tej.
Krém:
1 l tej
30 dkg cukor
10 dkg étcsoki
6 ek liszt
25 dkg vaj
A cukrot karamellizáljuk.
Tejből elveszünk annyit,amivel a lisztet csomómentesre kikeverjük.
A többi tejjel felöntjük a karamellát.
Ha elolvadt bele tesszük a csokit, majd a lisztes tejet.
Aztán ha kezd hűlni,bele tesszük a vajat.
A tésztát összegyúrjuk, 6 egyenlő részre osztjuk, kinyújtjuk,és megsütjük a lapokat.
(hamar sül ,nekem 7 perc 170 fokon)
Aztán megtöltjük a lapokat,a meleg de nem forró krémmel.
Tetejére csokimázat tettem.
Ui: Én a cukrokból elvettem 5 dkg-ot.
Gáztepsi méretű tepsiben sütöttem,de legközelebb vagy 5 lapot sütök belőle,vagy picit kisebb tepsibe teszem.
Forrás: https://www.facebook.com/konyhamania.edit.modra
(hamar sül ,nekem 7 perc 170 fokon)
Aztán megtöltjük a lapokat,a meleg de nem forró krémmel.
Tetejére csokimázat tettem.
Ui: Én a cukrokból elvettem 5 dkg-ot.
Gáztepsi méretű tepsiben sütöttem,de legközelebb vagy 5 lapot sütök belőle,vagy picit kisebb tepsibe teszem.