Hozzávalók tésztához:
2 x 2db tojás
2 x 2 evőkanál melegvíz
2 x 10 dkg cukor
2 x 7 dkg liszt
2 x 1 csapott kávéskanál sütőpor
Krémhez:
1 cs. csoki puding
1 cs. vanília puding
2 x 2,5 dl tej
2 x 5 dkg cukor
2 x 1 dl Hulala tejszín
Máz:
10 dkg étcsoki
1-2 evőkanál étolaj
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral habosra keverem, /Nem kell külön felverni a fehérjét! /majd hozzáadom a melegvizet és tovább keverem. A lisztet a sütőporral összekeverem, majd egy fakanállal a tojásos masszába keverem. Sütőpapírral bélelt 24 x 16 cm es tepsibe teszem a masszát és 180 C°-on 10-15 perc alatt készre sütöm. / Tűpróba / Ez még egyszer megismétlem! Süthettek egy 4 tojásos piskótalapot is és félbe vágjátok.
2 x 2db tojás
2 x 2 evőkanál melegvíz
2 x 10 dkg cukor
2 x 7 dkg liszt
2 x 1 csapott kávéskanál sütőpor
Krémhez:
1 cs. csoki puding
1 cs. vanília puding
2 x 2,5 dl tej
2 x 5 dkg cukor
2 x 1 dl Hulala tejszín
Máz:
10 dkg étcsoki
1-2 evőkanál étolaj
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral habosra keverem, /Nem kell külön felverni a fehérjét! /majd hozzáadom a melegvizet és tovább keverem. A lisztet a sütőporral összekeverem, majd egy fakanállal a tojásos masszába keverem. Sütőpapírral bélelt 24 x 16 cm es tepsibe teszem a masszát és 180 C°-on 10-15 perc alatt készre sütöm. / Tűpróba / Ez még egyszer megismétlem! Süthettek egy 4 tojásos piskótalapot is és félbe vágjátok.
A pudingokat a cukorral, tejjel sűrűre főzzük, külön-külön és hagyjuk kihűlni. A tejszínt is kemény habbá verjük és összekeverjük a kihűlt csokis krémmel, majd rákenjük az egyik piskóta lapra. Hűtőbe tesszük kicsit hűlni. Közben felverjük a második adag tejszínt is és összekeverjük a vaníliás krémmel. Ezt a csokis krémünk tetejére kenjük és rátesszük a második piskóta lapot. Hűtőbe tesszük. Amig hűl, elkészítjük a csokimázat. Mikróban megolvasztjuk a csokit, hozzákeverjük az étolajat és a süti tetejére simítjuk. Ismét hűtjük és szeleteljük. Tetszés szerint díszítjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!