Hozzávalók:
A tésztához:
6 db tojássárgája
30 dkg porcukor
10 ek. forró víz
25 dkg finomliszt
1/2 sütőpor
A krémhez:
6 dl tej
2 csg vaníliás pudingpor
15 dkg darált dió
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
Tetejére:
6 tojásfehérje
30 dkg porcukor
a díszítéshez:
5 dkg csokoládé reszelék
Elkészítés:
A tojás sárgákat a porcukorral és a vízzel kikeverjük,hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és világosra sütjük.(180 fok,20 perc)
A krémhez a tejben a pudingport,cukrot csomómentesre keverjük és lassú tűznél sűrű péppé főzzük,tűzről levéve a diót hozzákeverjük és kihűtjük.
A vajat kihabosítjuk és a krémmel összekeverjük,majd a tésztára simítjuk.
A tetejére a 6 tojásfehérjét a 30 dkg porcukorral vízgőz felett keményre verjük és a krémre simítjuk.
Egy villa segítségével megcifráztam.
Zöldség hámozóval a csokoládéból kis forgácsokat készítettem és a sütemény tetejére tettem.
A tésztához:
6 db tojássárgája
30 dkg porcukor
10 ek. forró víz
25 dkg finomliszt
1/2 sütőpor
A krémhez:
6 dl tej
2 csg vaníliás pudingpor
15 dkg darált dió
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
Tetejére:
6 tojásfehérje
30 dkg porcukor
a díszítéshez:
5 dkg csokoládé reszelék
Elkészítés:
A tojás sárgákat a porcukorral és a vízzel kikeverjük,hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és világosra sütjük.(180 fok,20 perc)
A krémhez a tejben a pudingport,cukrot csomómentesre keverjük és lassú tűznél sűrű péppé főzzük,tűzről levéve a diót hozzákeverjük és kihűtjük.
A vajat kihabosítjuk és a krémmel összekeverjük,majd a tésztára simítjuk.
A tetejére a 6 tojásfehérjét a 30 dkg porcukorral vízgőz felett keményre verjük és a krémre simítjuk.
Egy villa segítségével megcifráztam.
Zöldség hámozóval a csokoládéból kis forgácsokat készítettem és a sütemény tetejére tettem.