Címkék

Hólabda





Hozzávalók:
8 db tojás
8 evőkanál meleg víz
25 dkg cukor
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor
A krémhez:
6 dl tej
2 csg vaníliás pudingpor
20 dkg cukor
2 vaníliás cukor
15 dkg vaj
25 dkg mascarpone
A tetejére:
15 dkg csokoládé
1 ek étolaj
Az oldalára:
20 dkg kókuszreszelék




A piskóta elkészítés:
A tojásokat a cukorral 10 -12 perc alatt habosra keverjük.
Majd hozzá adjuk aprànként a meleg vizet,tovább keverjük.
A lisztet a kakaóporral,sütőporral elkeverjük és egy fakanállal a tojásos masszába keverjük.
24×39 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk és a masszát bele öntjük.

180 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.



A krém készítés:
A tejjel elkeverjük a pudingport,a cukrot és sűrűre felfőzzük.
A vajat ,a mascarponét összekeverjük a kihűlt főzött krémmel és jól kihabosítjuk.
A kakaós piskótát egy pogácsa szaggatóval kiszúrjuk,majd félbe vágjuk.
A krémmel bekenjük,rátesszük a párját.
Az oldalát is bekrémezzük,majd kókuszreszelékbe hempergetjük.
A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztjuk és a tetejüket bevonjuk.


Forrás:  https://www.facebook.com/konyhamania.edit.modra 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mindenkinek 1000 vágya van, a rákos beteg gyermekeknek csak egy van: 

MEGGYÓGYULNI!

SEGÍTSEN ADÓJA 1%-ÁVAL, 

HOGY ESÉLYT KAPJANAK A GYÓGYULÁSRA! 
Adószám: 18557071-1-09  

Támogassa a rákos beteg gyermekek gyógyulását adója 1%-ával! 

Kattints ide:  http://www.remenyalapitvany.hu 

Köszönjük szépen!