Hozzávalók:
A tortához:
1 bögre=250 ml
6 tojássárgája és fehérje
fél bögre barna cukor
1 ek. reszelt narancshéj
2 ek. narancslé
1 tk. vaníliaaroma
1 bögre darált dió
fél bögre zsemlemorzsa
késhegynyi só
3 ek.kristálycukor
A sárgabarackkrémhez:
másfél bögre habtejszín
2 ek.porcukor
1 bögre kenhető sárgabaracklekvár
A díszítéshez:
narancs
dió
tejszín
A tortához:
1 bögre=250 ml
6 tojássárgája és fehérje
fél bögre barna cukor
1 ek. reszelt narancshéj
2 ek. narancslé
1 tk. vaníliaaroma
1 bögre darált dió
fél bögre zsemlemorzsa
késhegynyi só
3 ek.kristálycukor
A sárgabarackkrémhez:
másfél bögre habtejszín
2 ek.porcukor
1 bögre kenhető sárgabaracklekvár
A díszítéshez:
narancs
dió
tejszín
Elkészítés:
Két tortaformát béleljünk ki sütőpapírral.
Keverjük ki a tojások sárgáját a barna cukorral és a narancshéjjal.
Aggig keverjük,míg besűrűsödik és csaknem kifehéredik.
Adjuk hozzá a narancslét és a vaníliaaromát.
Keverjük hozzá a darált diót és a zsemlemorzsát.
Verjük keményre a tojásfehérjét és a sót,adjuk hozzá a cukrot és addig verjük,hogy fényes és kemény habot kapjunk.
A habot keverjük könnyedén bele a masszába.
Osszuk el a tésztát a két előkészített tortaformába.
Addig sütjük,amíg aranyszínű nem lesz és a tészta közepe ruganyosan visszapattan.
A sárgabarackkrémhez verjük keményre a tejszínt a porcukorral és dolgozzuk bele a sárgabaracklekvárt.
A torta lapokat vágjuk vízszintesen félbe és töltsük be.
A krémből a torta bevonásához hagyjunk
Forrás: https://www.facebook.com/konyhamania.edit.modra/
Két tortaformát béleljünk ki sütőpapírral.
Keverjük ki a tojások sárgáját a barna cukorral és a narancshéjjal.
Aggig keverjük,míg besűrűsödik és csaknem kifehéredik.
Adjuk hozzá a narancslét és a vaníliaaromát.
Keverjük hozzá a darált diót és a zsemlemorzsát.
Verjük keményre a tojásfehérjét és a sót,adjuk hozzá a cukrot és addig verjük,hogy fényes és kemény habot kapjunk.
A habot keverjük könnyedén bele a masszába.
Osszuk el a tésztát a két előkészített tortaformába.
Addig sütjük,amíg aranyszínű nem lesz és a tészta közepe ruganyosan visszapattan.
A sárgabarackkrémhez verjük keményre a tejszínt a porcukorral és dolgozzuk bele a sárgabaracklekvárt.
A torta lapokat vágjuk vízszintesen félbe és töltsük be.
A krémből a torta bevonásához hagyjunk