Hozzávalók a fehér piskótához:
4 db tojás
4 ek cukor
4 ek finomliszt
A tarka piskótához:
4 db tojás
4 ek cukor
4 ek finomliszt
1 ek kakaópor
A csokis krémhez:
20 dkg csokoládé
2,5 dl habtejszín
½ csg habfixáló
A marcipános krémhez:
2 csg tejszín ízű pudingpor
1 ek cukor
1,5 dl tej
35 dkg marcipán massza
2,5 dl habtejszín
½ csg habfixáló
A tetejére:
7-8 dkg csokiforgács
Elkészítés:
A piskóta készítés:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük 10 perc alatt géppel,majd hozzá keverjük a lisztet.
20×30 cm-es tepsit sütőpapírral béleljük.
180 fokra melegített sütőben megsütjük.
A 2. piskóta készítés:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük 10 perc alatt géppel,majd hozzá keverjük a lisztet.
1/3 részébe a kakaóport keverjük.
20×30 cm-es tepsit sütőpapírral béleljük.
A sárga piskótát bele öntjük,elsimítjuk,a kakaós részt rácsurgatjuk.
180 fokra melegített sütőben megsütjük.
4 db tojás
4 ek cukor
4 ek finomliszt
A tarka piskótához:
4 db tojás
4 ek cukor
4 ek finomliszt
1 ek kakaópor
A csokis krémhez:
20 dkg csokoládé
2,5 dl habtejszín
½ csg habfixáló
A marcipános krémhez:
2 csg tejszín ízű pudingpor
1 ek cukor
1,5 dl tej
35 dkg marcipán massza
2,5 dl habtejszín
½ csg habfixáló
A tetejére:
7-8 dkg csokiforgács
Elkészítés:
A piskóta készítés:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük 10 perc alatt géppel,majd hozzá keverjük a lisztet.
20×30 cm-es tepsit sütőpapírral béleljük.
180 fokra melegített sütőben megsütjük.
A 2. piskóta készítés:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük 10 perc alatt géppel,majd hozzá keverjük a lisztet.
1/3 részébe a kakaóport keverjük.
20×30 cm-es tepsit sütőpapírral béleljük.
A sárga piskótát bele öntjük,elsimítjuk,a kakaós részt rácsurgatjuk.
180 fokra melegített sütőben megsütjük.
Csokis krém készítés:
A csokoládét mikróban felolvasztjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük és az olvasztott,langyosra hűlt csokoládéval ,1/2 csg habfixálóval keményre verjük.
Marcipános krém készítés:
A tejet a cukorral feltesszük főni,majd bele szórjuk a lereszelt marcipánt.
Csomómentesre főzzük.
A tejszínes pudingport 1/2 dl vízzel elkeverjük és a krémet besűrítjük.
A krémet kihűtjük.
A tejszínt kemény habbá verjük,hozzá keverjük a habfixálót is és a marcipános krémmel kihabosítjuk.
Összeállítjuk a süteményt.
Alulra kerül a sárga piskótalap,erre a csokis krémet kenjük,majd a tarka piskótával befedjük.
A tetejére a marcipános krémet tesszük,elsimítjuk,egy villával csíkokat húzunk,csokiforgáccsal megszórjuk.
Forrás: https://www.facebook.com/konyhamania.edit.modra
A csokoládét mikróban felolvasztjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük és az olvasztott,langyosra hűlt csokoládéval ,1/2 csg habfixálóval keményre verjük.
Marcipános krém készítés:
A tejet a cukorral feltesszük főni,majd bele szórjuk a lereszelt marcipánt.
Csomómentesre főzzük.
A tejszínes pudingport 1/2 dl vízzel elkeverjük és a krémet besűrítjük.
A krémet kihűtjük.
A tejszínt kemény habbá verjük,hozzá keverjük a habfixálót is és a marcipános krémmel kihabosítjuk.
Összeállítjuk a süteményt.
Alulra kerül a sárga piskótalap,erre a csokis krémet kenjük,majd a tarka piskótával befedjük.
A tetejére a marcipános krémet tesszük,elsimítjuk,egy villával csíkokat húzunk,csokiforgáccsal megszórjuk.