Hozzávalók a tésztához:
40 dkg liszt
16 dkg margarin
16 dkg porcukor
5 db tojássárgája
fél csomag sütőpor
kevés tej
Mákos töltelékhez:
25 dkg darált mák
20 dkg porcukor
1 db citrom
5 db tojásfehérje
3 ek rétesliszt
Mázhoz:
20 dkg csokoládé
5 dkg vaj
1 ek étolaj
A tésztalap lekenéséhez:
4 ek baracklekvár lekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,ha nem állna össze a tészta,akkor egy kis tejet adjunk hozzá.
A tésztát 3 részre osztjuk, hideg helyen pihentetjük.
Az első rész tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk (23×34 cm méretű) , majd a sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
Villával megszurkáljuk és megkenjük lekvárral.
A második részből rudakat sodrunk, sorba rakjuk a tésztalapon.
40 dkg liszt
16 dkg margarin
16 dkg porcukor
5 db tojássárgája
fél csomag sütőpor
kevés tej
Mákos töltelékhez:
25 dkg darált mák
20 dkg porcukor
1 db citrom
5 db tojásfehérje
3 ek rétesliszt
Mázhoz:
20 dkg csokoládé
5 dkg vaj
1 ek étolaj
A tésztalap lekenéséhez:
4 ek baracklekvár lekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,ha nem állna össze a tészta,akkor egy kis tejet adjunk hozzá.
A tésztát 3 részre osztjuk, hideg helyen pihentetjük.
Az első rész tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk (23×34 cm méretű) , majd a sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
Villával megszurkáljuk és megkenjük lekvárral.
A második részből rudakat sodrunk, sorba rakjuk a tésztalapon.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a porcukorral.
Beletesszük a liszttel elkevert mákot, a citrom levét és reszelt héját .
A mákos masszát elsimítjuk a rudak tetején, majd befedjük a maradék tésztalappal.
A tetejét megszurkáljuk.
180 fokos sütőben 40 perc alatt világosra sütjük.
A csokoládét az étolajjal,vajjal mikróban felolvasztjuk,simára keverjük.
A kihűlt sütemény tetejére csurgatjuk ,szép egyenletesen eloszlatjuk rajta.
A csokoládé megszilárdult,forró vízben mártott késsel bejelöljük a szeleteket és felszeljük.