Címkék

Citrom szelet





HOZZÁVALÓK
Hozzávalók:
A tésztához:
1 db tojás
14 dkg zsír
1/2 csomag sütőpor
14 dkg porcukor
40 dkg liszt
2 dl tejföl
A krémhez:
4 dl tej
4 evőkanál liszt
1 db citrom leve és reszelt héja
25 dkg margarin
15 dkg cukor
Valamint:
4-5 evőkanál baracklekvár



ELKÉSZÍTÉS
Elkészítés: A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, apránként adjuk hozzá a tejfölt. Rugalmas, könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk.

4 cipóra osztjuk. 25×39 cm-es méretűre nyújtjuk, sütőpapírral fedett lemez tepsiben 2 lapot sütünk egymás után, világosra, kb. 10-12 perc alatt (180 fokon).


A másik 2 cipót is kisodorjuk, az egyiket lekvárral megkenjük, a másik lapot rátesszük, és ezt így együtt megsütjük.
A krémet elkészítjük. A lisztet a tejjel és a cukorral simára keverjük, majd sűrű péppé főzzük, kihűtjük. A kihűlt főzött krémhez hozzákeverjük a szobahőmérsékletű margarint, a reszelt citrom héját és levét, és jól kihabosítjuk.
A kihűlt süteményt betöltjük: 1 sima lap, krém fele, lekváros lap, krém másik fele, végül sima lap. Pár órát állni hagyjuk hűtőben, legjobb, ha egy éjszakát.
Tetejére 2 db tojàs fehérjéből 25dkg porcukorral gőz fölött habot vertem és tetszés szerint díszítjük. 


Forrás:  https://www.facebook.com/konyhamania.edit.modra 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mindenkinek 1000 vágya van, a rákos beteg gyermekeknek csak egy van: 

MEGGYÓGYULNI!

SEGÍTSEN ADÓJA 1%-ÁVAL, 

HOGY ESÉLYT KAPJANAK A GYÓGYULÁSRA! 
Adószám: 18557071-1-09  

Támogassa a rákos beteg gyermekek gyógyulását adója 1%-ával! 

Kattints ide:  http://www.remenyalapitvany.hu 

Köszönjük szépen!